Dorpsplein

Het Dorpsplein is het zondagse praatprogramma van Omroep Berg en Dal met gasten uit de politieke, culturele, literaire, sportieve, sociale en medische wereld. Elke uitzending staat één onderwerp centraal, met gasten uit de regio maar ook van ver daarbuiten.


Waarom werd politieke partij GJS gepasseerd?
Op zondag 20 mei (Eerste Pinksterdag) is ex-wethouder Alex ten Westeneind (GJS) te gast in het praatprogramma van Omroep Berg en Dal; het Dorpsplein.

Goed resultaat, niet de coalitie in
Tijdens de onderhandelingen onder leiding van een Groesbeekse christendemocraat bleek uiteindelijk dat er in het college geen plaats is voor de met name Millingse partij GJS. Een partij die bijna 60% van de stemmen uit dat kerkdorp wist te verzamelen. Gemeentebreed groeide de partij zelfs in stemmenaantal: 228 stemmen meer. Een bevriende partij uit Groesbeek, de Groesbeekse Volkspartij, verloor juist (-442 stemmen) en die partij mag uiteindelijk wél een wethouder leveren.

Vriendjespolitiek?
Presentator John Peters wil weten wat hier achter steekt. Zeker uit de mond van Ten Westeneind. Is er sprake van formateurs-onkunde, juistheid van afwegingen, vriendjespolitiek, gezichtsverlies kern Groesbeek? Millingen blijkt onterecht te weinig te krijgen? Ten Westeneind kaartte het donderdagavond tijdens de openbare raadsvergadering zelf ook aan en liet weten dat GJS zich buiten gesloten voelt. Hij vroeg de coalitiepartijen om uitleg.

Vragen voldoende voor een uitzending die zondag 20 mei te beluisteren is van 13.00 uur tot 14.00. Herhaling woensdag 23 mei om 20.00 uur..

.