Dorpsplein

Het Dorpsplein is het zondagse praatprogramma van Omroep Berg en Dal met gasten uit de politieke, culturele, literaire, sportieve, sociale en medische wereld. Elke uitzending staat één onderwerp centraal, met gasten uit de regio maar ook van ver daarbuiten.


Uitzending zondag 28 mei 2017

Zondag 9 april stond omroep Gelderland centraal in het praatprogramma van omroep Berg en Dal, het Dorpsplein. Te gast was Eugene Leenders, hoofd nieuws van de omroep.

Presentator John Peters praatte met hem over het wel en wee van omroep Gelderland. Over radio en televisie en de programmering. Het gesprek ging ook over het bestaansrecht van deze regionale omroep. En welke relatie bestaat er met de lokale omroepen en de streekomroepen die in oprichting zijn? Waartoe omroep Berg en Dal niet toetreedt.

Kunnen lokale omroepen afzonderlijk nog lang in leven blijven? Kortom: het omroepland passeerde de revue in het Dorpsplein dat nog eens uitgezonden wordt op zondag 28 mei van 13.00 uur tot 14.00 uur en daarna vier weken via uitzending gemist van de omroep.


Uitzending zondag 21 mei 2017

Te gast in het praatprogramma van omroep Berg en Dal, het Dorpsplein is deze week Geert Kroes. Samen met Marga is hij in Groesbeek de eigenaar van restaurant La Vie. Nog slechts korte tijd, want eind deze maand beëindigen zij hun culinaire loopbaan. Het restaurant blijft bestaan. Vóór La Vie waren zij in de horecawereld ook al actief.
Presentator John Peters praat met hem uitgebreid over de geschiedenis van hun restaurantleven, maar ook over de horeca in de dorpskern. Een afscheidsgesprek, dat te beluisteren is van 13.00 uur tot 14.00 uur en vier weken er na via uitzending gemist van de omroep.

.