Focus Politiek

Politici uit de gemeente Berg en Dal aan het woord. Het gaat over belangrijke thema's, waar de inwoners van onze gemeente dagelijks mee te maken hebben. Wie zijn die beleidsmakers? Wat zijn hun idealen? Hoe vertegenwoordigen zij uw belangen? Focus Politiek geeft antwoord. Op de donderdagen dat er een raads- of een carrouselvergadering is. komt de uitzending vanuit het gemeentehuis.


Omroep Berg en Dal heeft een nieuw radioprogramma: Focus Politiek

De omroep is al jarenlang op donderdag op radio en tv actief met de Politieke Markt. Daarin wordt vanuit het gemeentehuis rechtstreeks verslag gedaan van de raads- en carrouselvergaderingen, zoals de vroegere commissievergaderingen tegenwoordig worden genoemd. Nu besteedt de plaatselijke omroep ook op de andere donderdagen aandacht aan zaken, waarover de politici besluiten nemen. En die voor de burgers van de gemeente van belang zijn.

Het idee om Focus Politiek uit te zenden is mede ingegeven door de vele positieve reacties, die Omroep Berg en Dal van luisteraars (en kijkers) heeft ontvangen over de manier, waarop de omroep dit voorjaar aandacht heeft geschonken aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat deed Omroep Berg en Dal in de vorm van debatten, voorstellingsrondjes, interviews vanuit de regionale verkiezingsbus, rechtstreekse uitzending van de uitslagen op de verkiezingsavond in De Mallemolen, enz.

Focus Politiek is een rechtstreekse radio-uitzending vanuit de studio in de Mallemolen in Groesbeek op donderdagavond van acht tot negen uur. De redactie wil dan met name aandacht besteden aan actuele thema’s die in de dorpskernen van Berg en Dal spelen. Dat kan de ene donderdag een onderwerp zijn als ‘aanloopje’ naar de komende gemeenteraads- of carrouselvergadering. Een andere keer is de insteek een terugblik op een genomen besluit. Ook algemene zaken die de burgers van de gemeente aangaan krijgen uitgebreid aandacht in Focus Politiek.

Daarnaast willen de programmamakers de gemeentebestuurders en andere politici de gelegenheid geven zich te profileren in de uitzending. Wie zijn zij? Wat zijn hun idealen, voorkeuren, werk, hobby’s? De presentator zal ernaar vragen. Focus Politiek wordt niet enkel een praatprogramma. De politieke onderwerpen worden afgewisseld met muziek, zoals de luisteraars van Focus bij Omroep Berg en Dal gewend zijn.

De uitzendingen van Focus Politiek in 2018 zullen plaats vinden volgens onderstaand schema:

Vergaderschema
2018
september
- 13 Carrousel


- 20 Focus Politiek

- 27 Gemeenteraad
oktober
- 4 Focus Politiek

- 11 Focus Politiek

- 18 Focus Politiek

- 25 Carrousel
november
- 1 Gemeenteraad

- 8 Gemeenteraad

- 15 Focus Politiek

- 22 Focus Politiek

- 29 Carrousel
december
- 6 Focus Politiek

- 13 Gemeenteraad

- 20 Focus Politiek

- 27 -

Uitzendtijden:

Focus Politiek: van 20 uur - 21 uur

Raadsvergadering: van 20 uur - 22 uur

Carrousel; vergadering: van 20 uur - 22 uur

Na 21 uur of na 22 uur wordt vervolgd met non-stop muziek tot aan middernacht.