Focus Politiek

Politici uit de gemeente Berg en Dal aan het woord. Het gaat over belangrijke thema's, waar de inwoners van onze gemeente dagelijks mee te maken hebben. Wie zijn die beleidsmakers? Wat zijn hun idealen? Hoe vertegenwoordigen zij uw belangen? Focus Politiek geeft antwoord. Op de donderdagen dat er een raads- of een carrouselvergadering is. komt de uitzending vanuit het gemeentehuis.


Burgemeester Slinkman te gast in Focus Politiek

Burgemeester Slinkman is op donderdag 20 december te gast in een speciale eindejaarsuitzending van het radioprogramma Focus Politiek bij Omroep Berg en Dal. Het programma wordt van 20.00 tot 21.00 uur rechtstreeks uitgezonden vanuit de studio in Groesbeek en op 27 december herhaald.

Presentator Gerard Polman zal samen met Slinkman onder meer terugkijken op de afgelopen drieënhalf jaar, waarin hij burgemeester is van de gemeente Berg en Dal. Vóór die periode, was hij zeven jaar eerste burger van de gemeente Rijnwaarden, dat later bij een herindeling is opgegaan in Zevenaar. Met 35 jaar was hij toen een van de jongste burgemeesters van Nederland.

Heeft Slinkman in de afgelopen tien jaar het ambt zien veranderen? Wat ziet hij als zijn voornaamste taken als burgemeester en/of burgervader? Hoe beziet hij de veiligheid van de inwoners: overlast, criminaliteit, vuurwerkvrije zones?

In het interview met de burgemeester wil de redactie van Focus Politiek de luisteraars ook met diens andere onverwachte aspecten laten kennismaken. Zo heeft hij enkele jaren geleden een boek geschreven over een Joods ondernemersgezin tijdens de Tweede Wereldoorlog. En kan hij wellicht al iets vertellen over plannen voor de herdenkingen die in 2019 plaatsvinden ter gelegenheid van 75 Jaar Vrijheid.

Ook op de vraag wat voor bijzonder vrijwilligerswerk hij al jarenlang vervult kan burgemeester Slinkman op donderdag 20 december tussen 20.00 en 21.00 uur antwoord geven.


Focus Politiek is een rechtstreekse radio-uitzending vanuit de studio in de Mallemolen in Groesbeek op donderdagavond van acht tot negen uur. De redactie wil dan met name aandacht besteden aan actuele thema’s die in de dorpskernen van Berg en Dal spelen. Dat kan de ene donderdag een onderwerp zijn als ‘aanloopje’ naar de komende gemeenteraads- of carrouselvergadering. Een andere keer is de insteek een terugblik op een genomen besluit. Ook algemene zaken die de burgers van de gemeente aangaan krijgen uitgebreid aandacht in Focus Politiek.

Daarnaast willen de programmamakers de gemeentebestuurders en andere politici de gelegenheid geven zich te profileren in de uitzending. Wie zijn zij? Wat zijn hun idealen, voorkeuren, werk, hobby’s? De presentator zal ernaar vragen. Focus Politiek wordt niet enkel een praatprogramma. De politieke onderwerpen worden afgewisseld met muziek, zoals de luisteraars van Focus bij Omroep Berg en Dal gewend zijn.

De uitzendingen van Focus Politiek in 2018 zullen plaats vinden volgens onderstaand schema:

Vergaderschema
2018
september
- 13 Carrousel


- 20 Focus Politiek

- 27 Gemeenteraad
oktober
- 4 Focus Politiek

- 11 Focus Politiek

- 18 Focus Politiek

- 25 Carrousel
november
- 1 Gemeenteraad

- 8 Gemeenteraad

- 15 Focus Politiek

- 22 Focus Politiek

- 29 Carrousel
december
- 6 Focus Politiek

- 13 Gemeenteraad

- 20 Focus Politiek

- 27 Herhaling van 20 dec.

Uitzendtijden:

Focus Politiek: van 20 uur - 21 uur

Raadsvergadering: van 20 uur - 22 uur

Carrousel; vergadering: van 20 uur - 22 uur

Na 21 uur of na 22 uur wordt vervolgd met non-stop muziek tot aan middernacht.