Hoorspel

Vroeger, voor het tijdperk van de televisie, zat men aan de radio gekluisterd voor een spannend hoorspel. Beleef de glorieperiode van de radio opnieuw met ons wekelijks hoorspel. Luister naar hoorspelen uit lang vervlogen tijden, opgedoken uit de archieven en met de stemmen van legendarische hoorspelacteurs, of naar recent gemaakte hoorspelen met nieuwe acteurs.


Uitzendingen van 7 april t/m 16 juni 2019:

De tunnel der duisternis

Een hoorspelserie in 11 delen uit de reeks: De Matt Meldon-cyclus. Tunnel der duisternis is een hoorspel uit 1971. Het is de derde serie uit de Matt Meldon-cyclus en geschreven door de uit Belgie afkomtige Paul van Herck.

Verhaal:
Matt Meldon, voormalig astronaut en verslaggever voor een plaatselijke krant raakt verzeild in wederom een spannend avontuur. Van zijn voorgaande avonturen heeft hij genoeg verdiend om een bungalow te laten zetten op een stuk land wat hij heeft gekocht. Bij graafwerkzaamheden worden er bouwvakkers ziek, in de bouwput wordt er een afgesloten ruimte gevonden. Dit is het begin van een spannend verhaal met Matt Meldon en Generaal Stevens in de hoofdrol bijgestaan door dokter Valerie Rainer.

Rolverdeling:
Bert Dijkstra - Matt Meldon
Corry van der Linden - Valerie Rayner
Willy Ruys - aannemer Davids
Tonny Foletta - opzichter Mansfield
Bob Verstraete - Smitty
Floor Koen - werkman, verpleger
Frans Kokshoorn - werkman, sherrf
Gerrie Mantel - secretaresse

Extra info:
Er is nog wel wat discussie over de titel van dit hoorspel. Het schijnt dat Paul van Herck meer vreugde beleefde aan het idee dat de luisteraar zich afvroeg wat de schrijver bedoelt met een titel dan dat er daadwerkelijk een betekenis aan vast zat. Bij "De tunnel der duisternis" is de titel iets dat zeker in deze categorie valt.