Uit in de regio - Agenda

In deze agenda de berichten zoals vermeld in het radioprogramma: 'Uit in de regio', dat uitgezonden wordt op iedere werkdag tussen 14 en 16 uur.


Bingo's

Alle bingo's zijn afgelast


Afgelastingen

Het bestuur van seniorenvereniging Kekerdom heeft ook op aanraden van K.B.O. Gelderland i.v.m. het corona -virus besloten alle activiteiten te annuleren, ook de seniorengymnastiek en het koersballen zijn tot nader orde afgeblazen.

Seniorenvereniging Sionsheuvel in Groesbeek en Seniorenvereniging Breedeweg gelasten alle activiteiten af.

Alle Activiteiten van fanfare Ons Genoegen in Millingen zijn AFGELAST.

Alle activiteiten van schutterij OEV in Millingen zijn afgelast.

Zaal UNA in Kekerdom is gesloten. Alle activiteiten zijn hiermee afgelast.

De volgende musea in de regio zijn gesloten: Vrijheidsmuseum, De Bastei, Afrika Museum, Orientalis, Museum ’t Valkhof, Infocentrum WOII en MuZIEum.

Het SWOM verzorgt geen vervoer voor ouderen in Millingen, Kekerdom en Leuth.

Ook de buurtbussen van Breng rijden niet !

Sportpark de Hove in Millingen is gesloten. Ook de Beweegtuin is buiten gebruik !

Ook de Beweegtuin in Ooij is buiten gebruik.

Alle voorstellingen in de Schouwburg, de Vereeniging, LUX en De Lindenberg in Nijmegen zijn geannuleerd !!

In verband met het Coronavirus is besloten het Marikenhuis te sluiten voor alle activiteiten en bijeenkomsten. Ook individuele gasten kunnen in deze periode niet in het huis terecht. Heeft u toch behoefte aan een gesprek, stuurt u een mail naar info@marikenhuis.nl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Voor vragen over Kanker en leefstijl belt u naar 06-50590053 (Gina Beijen)

Alle vestigingen van Bibliotheek Gelderland Zuid zijn gesloten.

Ook de Polderkamer, de huiskamer in dorpshuis de Sprong in Ooij is morgen gesloten. Er zullen dus geen maaltijden op woensdag en vrijdag meer worden bereid.

Wegens de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus ziet Koor Ap/art in Millingen zich helaas genoodzaakt om de jaarlijkse eieractie voor dit jaar niet door te laten gaan.

29 maart – Wandelen met de boswachter --> afgelast
Alle activiteiten van Natuurmonumenten zijn afgelast.
Meer informatie: www.natuurmonumenten.nl.

29 maart - Jeugdtoneel Den Zuuten Ienval speelt Aladdin --> afgelast
www.denzuutenienval.nl.

29 maart – Open Dag Tennisvereniging Groesbeek --> afgelast
Het tennispark, incl. midgetgolf is gesloten !! Meer informatie: www.tvgroesbeek.nl

t/m 31 maart – Expositie Filjo in Babylon --> afgelast

18 april – This is Elton in Berg en Dal --> afgelast
Indien u een ticket, diner en/of arrangement heeft aangeschaft, wordt of bent u inmiddels per mail op de hoogte gesteld. Wij zijn hier druk mee bezig. Voor vragen kunt u terecht bij events@fletcher.nl.

t/m 10 mei 2020 – Middeleeuws vernuft in Museum het Valkhof
Het museum is gesloten tot 1 juni, dus ook de tentoonstelling vervalt.
Meer informatie: www.museumhetvalkhof.nl

4 & 5 april - It’s Showtime bij fanfare Wilhelmina! --> afgelast
Gekochte kaartjes blijven geldig. Blijf op de hoogte via: www.fanfarewilhelminagroesbeek.nl

Jaarconcert Edelweisz op 4 april in Berg en Dal --> afgelast

4 april - Speelgoed- en kledingbeurs Ooij --> afgelast
Kijk op www.kledingbeursooij voor de beurs in het najaar.

8 april – Paasbrunch voor mantelzorgers --> afgelast
Alle activiteiten van Mantelzorg Berg & Dal in maart en april vervallen.
Meer informatie: www.mantelzorgbergendal.nl.

9 april – Boek & Buffet Kekerdom --> afgelast

Op Goede Vrijdag 10 april zou het Sankt Cäcilienchor uit Wyler haar Passieconcert geven.In verband met het Coronavirus gaat het concert echter NIET door.

Het concert van vrouwenkoor Les Etoiles in Berg & Dal op Goede Vrijdag 10 april is afgelast

12 april - Tribute Night bij O.E.V. in Millingen --> afgelast
Iedereen die al kaartjes heeft gekocht voor de Tribute Night, kunnen deze in een enveloppe doen, voorzien van naam en bankrekeningnummer, en bij Elly in de brievenbus doen: Kennedystraat 22. Dan zal het betaalde bedrag teruggestort worden. Voor verdere vragen kun je contact opnemen met Elly via elly.oev@upcmail.nl / 06-36204060

t/m 15 april – WOII Cafe’s omroep Gelderland --> afgelast

17 & 18 april – De Optimist speelt Een paar tinten vrolijker
Geen informatie over eventuele afgelasting !!
Toneelvereniging De Optimist speelt op 17 & 18 april ‘Een paar tinten vrolijker graag’, een klucht in drie bedrijven door Piet Kuyper. De regie is in handen van Peter Braam. Beide dagen, vanaf 20.00.u. in de Sprong in Ooij.

22 april - Religieus uitstapje naar Amsterdam --> afgelast

Tot nader order zijn alle activiteiten van de Protestantse Kerk Groesbeek --> afgelast

26 april – Legends of Rock bij de Wolfsberg --> uitgesteld naar 2021

27 april – Koningsfeest de Wolfsberg --> uitgesteld naar 2021 !!
Nieuwe data:
Legends of Rock: zondag 25 april 2021
Koningsfeest: dinsdag 27 april 2021
Bewaar je ticket goed – deze blijft geldig als entreebewijs voor 2021 – en zet de nieuwe datum in je agenda. Verder hoef je niets te doen. meer informatie: www.tributeparty.nl.

Alle Koningsdag evenementen --> afgelast

Het lag in de bedoeling om op 30 april een Internationaal symposium te organiseren over Titus Brandsma en Karl Leisner. In verband met het uitbreken van het coronavirus kan dit symposium geen doorgang vinden.

2 & 3 Mei – Bosbesjeswandeltocht --> afgelast
De 28ste Internationale Bosbesjeswandeltocht, die gepland stond in het weekend van 2 en 3 mei, zal geen doorgang hebben. Het coronavirus heeft ook dit evenement in zijn greep waardoor de organisatie genoodzaakt isom hiervan af te zien.

9, 10 mei - Nationale Molendag 2020 gaat niet door
De Hollandsche Molen en het Gilde van Vrijwillige Molenaars hebben besloten de Nationale Molendag die op 9 en 10 mei zou plaatsvinden, af te gelasten.

17 mei – Leuths Bierfestival NOG GEEN VERDERE INFORMATIE OVER AFGELASTING
Het voorjaar lonkt. En dat betekent ook dat het bierfestival seizoen weer losbarst. Het Leuthse Bierfestival beleeft zondag 17 mei haar eerste editie. Vanaf 14.00 uur zijn er meer dan 35 mooie bieren van 9 Nederlandse brouwerijen te proeven. Natuurlijk is er ook muziek en wat te eten, zoals, sate en tapaz. De locatie, de parkeerplaats naast de Vriendenkring, wordt omgetoverd tot een gezellig terras met in het midden een grote tent. Het bier wordt aangeboden in marktkramen en spectaculaire beertrucks die aangekleed zijn door de brouwerijen. Iedere brouwer presenteert zijn eigen bier(en). Voor alle bierliefhebbers is er een bier te vinden: van kersen tot een porter, van frisse pils tot black IPA. Brouwerijen uit Amsterdam, Neerlangel, Mill, Nijmegen, Schoonhoven en 2 Groesbeekse bierbrouwers. Naast bier is er ook wijn en fris. Het Leuths bierfestival is een vrij toegankelijk publieksfestival. Je betaalt dus geen entree. Ook hier wordt gewerkt met een muntsysteem. Er is een startpakket te koop met daarin het noodzakelijke festivalglas, een gids en munten.

7 juni - Beleef BuitenGewoon --> uitgesteld
Beleef BuitenGewoon is uitgesteld. We onderzoeken de mogelijkheid om het evenement te verplaatsen naar het najaar. www.buitengewoon.nl.

Buurthulp Leuth
Door het coronavirus leven we in onzekere tijden en niemand weet waar en wanneer dit gaat eindigen. Het beste is het nieuws en de richtlijnen van de overheid te volgen, waarin met name de ouderen en personen in bepaalde risicogroepen worden geadviseerd vooralsnog thuis te blijven en sociale contacten te mijden.
Vanuit de Dorpsagenda Leuth willen wij onze inwoners de steun bieden die zij nu nodig hebben en vragen we ook naar mensen die deze hulp kunnen bieden. Mocht u bijvoorbeeld zelf geen boodschappen kunnen doen of kunt u de hond niet uitlaten, heeft u andere klusjes, vragen of problemen? Laat het ons weten! Wij zoeken dan iemand in uw buurt die dat probleem voor u op gaat lossen. Indien wij u niet kunnen helpen, dan laten wij u dit ook weten. Uiteraard moet iedereen hierbij de voorschriften vanuit het RIVM blijven volgen.
Heeft u geen hulp nodig maar kunt u juist hulp bieden in uw buurt, laat dat dan ook aan ons weten (het liefst per mail met uw mobiele nummer). Wij zullen dan kijken welke klusjes we aan u door kunnen geven. Op deze wijze zorgen wij er samen voor dat iedereen in Leuth waar nodig geholpen wordt. U kunt ons bellen of mailen (bij geen gehoor graag voicemail inspreken met uw naam en telefoonnummer). Ook op onze website staat informatie.
Mail: buurthulpleuth@outlook.com www.laatleuthleven.nl

Coronahulp: vraag en aanbod
Er ontstaan overal ideeën en initiatieven rond het bieden van coronahulp. Die positieve energie willen we bundelen. Door gebruik te maken van wehelpen.nl en Whapp.nl kunnen vraag en aanbod elkaar op een veilige manier vinden.

De coöperatie WeHelpen is gespecialiseerd in het bij elkaar brengen van hulp vraag en -aanbod. Ze hebben hier ruime ervaring mee en hebben een team van professionele vrijwilligers die alle aanbod en vraag toetsen. Ook hebben ze adviezen over het veilig gebruiken van hun dienst. Dit maakt de tools van WeHelpen tot de plek om snel en veilig hulp aan te bieden en hulp te vragen!

De organisatie WeHelpen biedt 2 tools. Hun website WeHelpen.nl en de app ‘Whapp’. Whapp kun je zien als een matchmaker terwijl WeHelpen.nl te vergelijken is met marktplaats.

WeHelpen is er voor iedereen die anderen zonder vergoeding wil helpen. En iedereen die ergens hulp bij nodig heeft. Ook zorgorganisaties kunnen de tools gebruiken om hulpvragen voor hun cliënten te plaatsen.

Aan de slag!

 • www.wehelpen.nl
 • www.whapp.nl
 • Whapp is te downloaden in de App store en Google Play. Zoek op ‘we helpen app’

 • De BiebBoys zetten de bibliotheek op stelten
  Vanwege het coronavirus zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid gesloten. Maar dit weerhoudt de BiebBoys er niet van om de bieb op stelten te zetten! Vanuit een lege bibliotheek verzinnen ze de gekste challenges voor kinderen uit groep 6 tot en met 8. Iedere schooldag komt er een nieuwe aflevering van de BiebBoys online.
  De Bibliotheek Gelderland Zuid wil haar steentje blijven bijdragen aan het bevorderen van leesplezier en taalvaardigheid van kinderen. Ook nu de bibliotheken én scholen zijn gesloten. Daarom zijn er de BiebBoys. Kees en Joran nemen kinderen iedere dag virtueel mee de bieb in en geven hen een speciale opdracht mee. Zoals het bouwen van een leesfort, een eng verhaal afschrijven, of het nabouwen en fotograferen van een scène uit hun lievelingsboek.
  Iedere schooldag om 14.00 uur is er een nieuwe aflevering van de BiebBoys te zien op www.obgz.nl/biebboys. Per aflevering verzinnen de boys een nieuwe uitdaging. De uitdagingen zijn vooral geschikt voor kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs. En interessant voor leerkrachten die op zoek zijn naar inspiratie voor thuisonderwijs.
  Kinderen kunnen een filmpje of foto van hun gemaakte opdracht mailen naar biebboys@obgz.nl. Op vrijdag laten de BiebBoys in de uitzending de leukste inzendingen zien.

  De Bibliotheek Gelderland Zuid probeert thuisblijven iets makkelijker te maken tijdens de coronacrisis. Op de ‘Tips voor Thuis’-pagina deelt de bieb een selectie uit het online aanbod, zoals e-books, luisterboeken, voorleesfilmpjes en taaloefeningen. Kijk op www.obgz.nl/tipsvoorthuis.

  Boek ‘Kekerdom in bange dagen’
  Na een lange tijd van voorbereiding ligt dan eindelijk het boek ‘Kekerdom in bange dagen’ bij de drukker. In 34 familieverhalen vol herinneringen aan de oorlog en wederopbouw wordt een belangrijke episode in de Kekerdomse historie beschreven. Het boek telt 240 pagina’s en is rijk geïllustreerd met honderden foto’s. De proefdruk belooft dat het een indrukwekkend en fraai boek wordt.
  We stellen u in de gelegenheid om het boek af te komen halen op de geplande 29 maart tussen 14.00 – 17.00 in het Kulturhus in Kekerdom. Wij gaan dat zo regelen dat u één voor één naar binnen kunt. Daarbij willen we vragen om zoveel mogelijk met PIN te betalen. Het boek kost € 22,50
  Eventueel kunt u ook van de mogelijkheid gebruik maken om het boek(en) op te laten sturen. Houdt u daarbij rekening met € 6,- verzendkosten per boek. Maak in dat geval het bedrag van €28,50 euro over op rekening nummer NL 78 RBRB 0920 0057 99 t.n.v. stichting Vitaal Kekerdom met vermelding van uw naam en adres. Na ontvangst van de betaling sturen wij u het boek(en) dan zo snel mogelijk toe.
  U heeft nog steeds de mogelijkheid om in te tekenen voor dit boek. Hiermee reserveren wij het gewenste aantal boeken voor u en bent u verzekerd van een exemplaar. In verband met de kosten komt er géén herdruk.
  Inschrijven kan door een email te sturen naar: kekerdominbangedagen@gmail.com

  Activiteiten

  6 & 7 juni - Deelnemers gezocht: Kunst & Kitschroute Groesbeek
  In het weekend van 6 en 7 juni wordt de 4e kunst & kitsch route georganiseerd. Dit is een laagdrempelige expositie van amateur- en professionele kunstenaars die hun werk tentoonstellen in hun eigen omgeving. Op deze manier hopen zij de kunst in de brede zin onder de aandacht te brengen van een zo breed mogelijk publiek. Iedereen die schildert, tekent, fotografeert, iets creëert met glas, hout, steen, papier, keramiek, stof of anderszins creatief bezig is en dit graag eens aan anderen wil laten zien kan zich aanmelden om mee te doen. Voorwaarde is dat de expositie binnen Groesbeek is om de route niet al te groot te maken. Woon je niet in Groesbeek dan kun je toch meedoen, wij zoeken dan een ruimte voor je. Het uitgangspunt is om in een laagdrempelige sfeer kunstenaar en bezoekers bij elkaar te brengen. Heb je zin om mee te doen of heb je een leuke locatie die je ter beschikking zou willen stellen ( denk aan een mooie schuur, overkapping, tuinhuis of tuin) meld je dan aan! Als je niet veel werk hebt kun je denken aan een duo presentatie. Aanmelden voor 28 februari via het formulier op www.kunstenkitschroute.com.

  7 juni – Landschapsparade in Berg & Dal
  De landschapsparade strijkt dit jaar op zondag 7 juni neer in het dorp Berg en Dal. Het thema is ‘wandelen in Berg en Dal’. Met het buitenfestival vieren we het mooie en gevarieerde landschap van de gemeente Berg en Dal. Door het prachtige bos en polderlandschap heeft Berg en Dal een grote aantrekkingskracht op wandelaars, natuur-liefhebbers, actieve buitenmensen en rustzoekers. Op zondag 7 juni is iedereen welkom vanaf 11.00 tot 17.00 uur, op de Landschapsparade. Het festival vindt dit jaar plaats op het buitenterrein van landgoed Holthurnsche Hof. De toegang is gratis. De gemeente Berg en Dal is genomineerd voor ‘wandelgemeente van het jaar’. Met de landschapsparade willen we laten zien dat ons landschap de nominatie waard is. Ieder die zich in wil zetten om deze dag tot een succes te maken kan zich aansluiten. Het wordt een feestelijke dag waarop veel te beleven is. Zo is er een podiumprogramma in voorbereiding en een buitenterras. Er zijn begeleide wandelingen, kinderactiviteiten, cultuurhistorische verhalen en andere uitdagingen op locatie. Alle boeiende facetten van natuur en landschap komen aan bod; het ontstaan, de cultuurhistorie, de natuur, de verhalen van de streek, de loopgraven uit de tweede wereldoorlog, de Romeinse veldovens, de vele wandelroutes en natuurlijk de N-70 route. Het gouden jubileum van de iconische N-70 wandelroute geeft het festival een extra feestelijk tintje. De route is in 1970 aangelegd door de boswachters van Staatsbosbeheer en het Geldersch Landschap, als activiteit in het Europese Natuurbeschermingsjaar. De wandelroute voert over acht 'bergen' met tot de verbeelding sprekende namen als Duivelsberg en Ravenberg. Jaarlijks genieten duizenden wandelaars van de rijke natuur, prachtig gevormde bomen, groene weilanden tussen de heuvels en vergezichten over de Ooijpolder. Locatie: Zevenheuvelenweg 48A in Berg en Dal, het buitenterrein van Landgoed De Holthurnsche Hof. Zondag 7 juni van 11.00 tot 17.00 uur Meer informatie: www.landschapsparade.nl

  12 juni - The Bootleg BeeGees in Berg en Dal
  Op vrijdag 12 juni komen The Bootleg BeeGees naar Hotel-Restaurant Erica in Berg en Dal. Even wrijf je in je ogen als je ze op het podium ziet staan. Zijn ze het echt? En die twijfel wordt alleen maar groter als je ze hoort. Ook aanwezig deze avond als support act: DJ Dolphin, met muziek in alle stijlen: Hiphop, House, Rock & Roll, Danceclassics, Après-ski, Hollands en Top 40. Meer informatie en kaartverkoop: www.fletcherevents.nl.

  20 juni – Nacht van de Vluchteling
  In 2020 organiseert Stichting Vluchteling voor het vijfde opeenvolgende jaar de Nacht van de Vluchteling in Gelderland. Nieuw dit lustrumjaar zijn de afstanden van 10 en 20 km die worden georganiseerd naast de bestaande 40 km route. Lopers die meedoen zamelen geld in voor noodhulp aan vluchtelingen over de hele wereld. Stichting Vluchteling organiseert de sponsorloop in het weekend van zaterdag 20 op zondag 21 juni. De lopers van de 40 kilometer beginnen om stipt middernacht in het centrum van Nijmegen en de finish is in Arnhem. De meeste deelnemers lopen er gemiddeld acht tot negen uur over. Voor wie geen 40 km wil of kan lopen, zijn er die zaterdag voor het eerst ook kortere afstanden. Die nieuwe afstanden van 10 en 20 kilometer vinden plaats in de vooravond van zaterdag 20 juni en starten om 19.00 uur in Nijmegen. De inschrijving voor alle routes en afstanden is geopend via www.nachtvandevluchteling.nl.