Zo Zondag

We blikken vooruit op de activiteiten in de regio. Een concert, bingo, wandeltocht, excursie of cultuuruitstapje? We voorzien je van inspiratie. Natuurlijk afgewisseld met een prettige zondagochtend-muziekmix.

Presentatie: Berry Joosten

Agenda voor zaterdag 16 maart en zondag 17 maart:

15,16,17 maart - Popkoor Multivox Nijmegen
Op 15, 16 en 17 maart 2019 brengt Popkoor Multivox de muzikale show ‘MoodSwings’ op de planken in de Lindenberg in Nijmegen. Herfst, winter, lente, zomer. Niks is zo veranderlijk als de vier seizoenen. En met de wisseling van de seizoenen verandert ook onze mood. Multivox neemt je mee in een rollercoaster van emoties. Een verhaal over de ups en downs van het leven, verteld vanuit de mooiste popsongs. MoodSwings vindt plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart om 20.00 uur, en op zondag 17 maart om 14.00 uur. Multivox is een bruisend Nijmeegs popkoor met rond de 50 leden. Het koor heeft 6 verschillende stemgroepen, van de hoge sopranen tot de lage bassen. Tijdens MoodSwings worden ze begeleid door een live band. Kaarten kosten €12,50 (€10,- voor kinderen <12 jaar) en zijn verkrijgbaar via www.delindenberg.com

15,16 & 23 maart - Biljarttoernooi in de Hubertushal
In maart wordt weer het jaarlijkse Triathlon-team-biljarttoernooi georganiseerd. Er wordt gestreden in teams van drie personen. Er is een teamlid voor libre, één voor de bandstoot en één voor de driebander. Je wordt ingedeeld in poules waardoor je verzekerd bent van meerdere partijen. De voorrondes vinden plaats op vrijdag 15 en/of zaterdag 16 maart. Aanvang 19:45 uur. De finalepoule is op zaterdag 23 maart. De kosten bedragen €6,50 pp. Het belooft weer een ouderwets gezellig toernooi te worden. Voor de beste teams zijn leuke prijzen beschikbaar. De organisatie zorgt voor een borrelhapje. Voor inschrijving bel Marco Jansen (024 684 1234)

t/m 17 maart - Het Waalgeluk in De Bastei
Tot en met 17 maart exposeert kunstenaar Doro Krol in ‘Het Waalgeluk’ haar mooiste schilderijen, tekeningen en drukkunst, geïnspireerd op het landschap en de natuur rondom Nijmegen. Speciaal voor deze gelegenheid tovert ze de Arkelzaal van De Bastei om tot atelier, zodat bezoekers een uniek inkijkje in haar manier van werken krijgen. De werken van Doro Krol zijn rijk aan kleur en herkenbaar aan hun eenvoud en verstilling. Haar aansprekende composities ontroeren en betoveren. Het zijn kleine en grote pareltjes van formaat. Tijdens deze winterexpositie maakt Doro Krol niet alleen nieuw werk op locatie. Ze verzorgt ook een vogel-drukkunstcursus en een schilder- en tekencursus. Daarnaast staat er een winterwandeling door de nieuwe Stadswaard op het programma en is er een speciale Waalfilm te zien. Kijk voor meer informatie op www.debastei.nl/waalgeluk. De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 te Nijmegen, ingang aan Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

16 maart – Open Dag de Sterrenschans
Op zaterdag 16 maart tussen 13.30 en 16.00 uur zet woonzorglocatie De Sterreschans, onderdeel van Domus Magnus, de deuren open tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Op deze middag kunt u een glimp opvangen van deze unieke locatie en ervaren hoe wonen en welzijn aangeboden wordt. Wandel tijdens een rondleiding mee en proef de bijzondere sfeer van deze monumentale woonzorglocatie. Bezoekers bezichtigen de centrale ruimtes, riante binnentuin en kunnen van het personeel horen hoe zij het werken bij Domus Magnus ervaren. Zij krijgen te zien hoe het welzijn van de bewoners, veelal met een lichamelijke zorgvraag of vorm van dementie, centraal staat. Een team van welzijnsmedewerkers organiseert dagelijks activiteiten bij De Sterreschans, zo ook deze middag. Aanwezigen kunnen deelnemen aan oud Hollandse spellen, terwijl men proeft van een door onze keuken versgebakken wafel. Op de achtergrond klinkt muziek van vroeger, afgespeeld met Lp's. De open dag wordt gehouden tijdens? De Week van Zorg en Welzijn?en heeft als doel om het imago van de sector zorg en welzijn te verbeteren en geïnteresseerden te motiveren. De open dag is dan ook voor zowel belangstellenden die een geschikte woonzorglocatie zoeken voor zichzelf of een dierbare, maar ook voor mensen die in de zorgbranche (willen) werken. Bent u belangstellend naar deze locatie die persoonlijke en professionele ouderenzorg biedt? U bent tussen 13.30 en 16.00 uur van harte welkom bij de Sterrenschans, Ubbergseveldweg 117 in Nijmegen. Meer informatie: www.domusmagnus.com/zorgenwelzijn.

16 maart - Vriendenkring Darttoernooi.
Doe op zaterdag 16 maart mee met het darttoernooi in De Vriendenkring in Leuth en maak kans op een leuk prijzenpakket. Meer informatie op de facebook pagina van Voor L-Kaar. Het inschrijfbedrag bedraagt €5,- p. p. Inschrijven kan via: darttoernooi.vriendenkring@gmail.com

16 maart – Amuse me
Op zaterdag 16 maart, in het kader van internationale vrouwendag, vindt in Millingen een ‘diner roulez’ exclusief voor vrouwen plaats. Door het hele dorp heen zetten enthousiaste (hobby)koks de deur van hun huis wagenwijd open om voor vrouwen van ‘Amuse me’ een heerlijk driegangen-diner te bereiden. Tussen de gangen door wordt er steeds van locatie gewisseld. Het kan dus zo zijn dat u begint met een heerlijke Iranese soep, om vervolgens een hete bliksem voorgeschoteld te krijgen en aansluitend af te ronden met verrukkelijke Marokkaanse dadeltaart. Niet alleen het menu blijft tot op het laatst geheim, ook het tafelgezelschap en de wandelroute worden pas op de avond zelf bekend gemaakt. Wat wel vaststaat zijn de groepsgrootte (6 vrouwen per gezelschap), de aanvangstijd (18:00 uur) en de prijs (€ 20 per couvert). Wil je dit unieke evenement bijwonen koop dan vanaf 1 maart kaartjes bij atelier Mimi, Heerbaan 174A. Wees er snel bij want op = op. ‘Amuse me’ is een particulier initiatief zonder winstoogmerk.

16 maart – Jazzy jubileumconcert Toonkunst Nijmegen
Toonkunst Nijmegen bestaat dit jaar 125 jaar en wil dat met een jazzy jubileumconcert in De Vereeniging vieren, met werken van Ellington, Eben en van Berkum. Voor de begeleiding heeft het koor het Subway Jazz Orchestra uit Keulen weten te contracteren. Deze 18-koppige Bigband is een collectief van overwegend jonge musici, die gewend zijn op hoog niveau te spelen, zowel nationaal, als internationaal. Vocalist is Vera Westera. De medewerking van leerlingen van NSG Groenewoud maakt het concert extra bijzonder. Het koor kent een lange traditie van uitvoeringen van niet alleen de bekende klassieke componisten als Bach, Händel, en Mozart, maar ook van eigentijdse componisten en werken werken uit andere genres. In het jubileumconcert laat de jazz-achtergrond van de huidige dirigent Hans de Wilde zich gelden. Met hem bewandelt het koor weer nieuwe wegen met werken van Duke Ellington, Petr Eben en Berry van Berkum. Nieuwe geluiden, even wennen voor het koor en wellicht ook voor de trouwe aanhang, maar mogelijk ook een welkome en interessante vernieuwing. Zaterdag 16 maart vanaf 20.15.u. in De Vereeniging in Nijmegen. Meer informatie en kaartverkoop: www.toonkunstkoornijmegen.nl

16 maart -Smartlapjes & hapjes
Zaterdag 16 maart vanaf 20:00 uur, organiseert Ochaarm de tweede editie van smartlapjes & hapjes, in de Mallemolen in Groesbeek. Een gezellige avond met optredens van "Een natte bende", "t Losbandig systeem", "Die Schlagerfreunde" en natuurlijk "Ochaarm". Kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie van de Mallemolen en kosten € 4,00.

16 maart – Open dag van Zorg en Welzijn.
Op zoek naar een uitdagende baan? Of altijd al een keer bij een zorgvoorziening voor mensen met complexe zorgvragen willen kijken? Kom dan naar de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn op zaterdag 16 maart. Honderden zorg- en welzijnsinstellingen in Nederland openen die dag hun deuren. Ook verschillende locaties van Pluryn in Groesbeek doen mee. Ze zijn op 16 maart geopend tussen 11.00 en 15.00 uur. In de ontvangstruimte in het hoofdgebouw van Werkenrode Jeugd verwelkomen medewerkers bezoekers met koffie en thee. Zij kunnen hier kijken naar een film over Werkenrode Jeugd. Ook is er informatie over de doelgroepen die Werkenrode Jeugd ondersteunt. Werkenrode Jeugd vindt u aan de Nijmeegsebaan 9 in Groesbeek. Onder begeleiding van personeel van Kemnade worden bezoekers in kleine groepjes rondgeleid en meegenomen in hoe een ‘dag op Kemnade’ eruitziet. Bezoekers kunnen zich melden bij de looppoort, waar zij worden opgevangen door medewerkers van Kemnade. Kemnade bevindt zich ook aan de Nijmeegsebaan in Groesbeek. Altijd al een kijkje achter de schermen willen nemen bij Buurtmarkt Breedeweg? Het kan op 16 maart, tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Medewerkers staan klaar om meer te vertellen en mensen rond te leiden door de Buurtmarkt. Wie gewoon wil komen winkelen, is natuurlijk ook welkom. De Buurtmarkt is gewoon geopend! Kijk voor een volledig overzicht op www.pluryn.nl.

16 maart – Rondleiding De Lage Lier in Molenhoek
Zaterdag 16 maart vanaf 10.00.u. organiseert het KNNV een rondleiding over landgoed 'De Lage Lier' in wording, Molenhoek. In 2016 startten 8 particulieren een plan om de zandafgraving met de voormalige skibaan in Molenhoek te herinrichten tot een landgoed, 'De Lage Lier'. Het geheel is 18 ha. groot en omvat 8 woningen, een toegankelijke natuur en landschap, waarin ook opgenomen: een schaapskooi, waterpartijen, vleermuizengrot en een oeverzwaluwenwand. Wij gaan uitgebreid kennis nemen van de realisatie hiervan. Vertrek: P-plaats, Ringlaan 76, Molenhoek. Exc.leider: Siem Klaver. Coördinatoren: Ria van Gaal (tel. 06 34538264) en Ri-Ja Meulenmans.

16 maart – Nldoet in Groesbeek
Op zaterdag 16 maart vindt de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet van het Oranjefonds plaats. De Werkgroep Milieubeheer Berg en Dal organiseert dan, zoals inmiddels traditie is, een speciale werkochtend voor kinderen tot en met 12 jaar. Op het programma staan dit keer insectenhotels. Dat zijn kastjes met daarin hout, rietstengels, mos, leem en andere natuurlijke materialen. Bijen, vlinders, lieveheersbeestjes en andere kleine diertjes kunnen daarin schuilen of overwinteren. Ook zijn er insecten zoals metselbijtjes die er hun eieren in afzetten. Ieder kind mag een insectenhotel maken en na afloop mee naar huis nemen. Ook gaan we het grote insectenhotel in de tuin van De Tullekesbom opknappen. De werkochtend is van 9 tot 12 uur in De Tullekesbom, Nijerf 9 in Groesbeek. Er is hulp aanwezig, maar voor jongere kinderen is het fijn als een (groot)ouder mee komt helpen. Er is beperkt materiaal aanwezig, meld je daarom snel aan als je mee wilt doen. Kijk op www.nldoet.nl voor meer info, of stuur een email naar tullekesbom@wmg-groesbeek.nl.

16 maart- St. Cecilia op concours
Na vele repetities, groepsrepetities en studiedagen is fanfare St. Cecilia er klaar voor. Op zaterdag 16 maart zal de vereniging afreizen naar Zutphen om daar haar muzikale klanken te laten beoordelen op het concours. Wilt u de fanfare op deze dag aanmoedigen, dan kunt u als supporter met de muzikanten mee. Om 13:00 uur vertrekt de bus vanaf het verenigingsgebouw, Weth. Arntzstraat 1 in Millingen a/d Rijn. Het orkest zal eerst inspeeltijd krijgen en vervolgens optreden om 17:05 uur. Na de uitslag vertrekt de bus rond 20:00 uur weer richting Millingen, waar u in het muziekgebouw welkom bent voor een kopje koffie/thee. Omdat het aantal plaatsen in de bus beperkt is, vragen we om aanmelding via mail naar supportersvereniging@fanfare-stcecilia.nl. Graag willen we ook weten met hoe veel personen u mee gaat. Er zijn geen kosten verbonden aan de busreis.

16 & 17 maart - Het bos in de Kerk.
Marije Kos is beeldend kunstenaar, dichter en kunsthistoricus. Ze woonde lang in Nijmegen en woont nu al weer geruime tijd in Milsbeek. Als schilder/dichter put zij uit de natuur, het aardse, het onaardse, natuurreligies. Men kan luchten, water, land, vegetatie ontdekken in een onwerkelijk landschap. "Mijn inspiratiebronnen zijn de natuur, de aardse krachten, in combinatie met de mystiek waarmee deze werden omgeven en het respect dat ervoor bestond. Mijn werken zijn fragmenten van een stille en wonderlijke kant van de aarde. Ze tonen een wereld waar menselijke aanwezigheid overbodig lijkt, zelfs een storende factor zou zijn. Mijn schilderijen vormen samen mijn stille, betekenisvolle wereld ", aldus de kunstenaar. Te zien, zaterdag 16 en zondag 17 maart van 11.00 tot 17.00 u. in het Kerkje van Persingen.

17 maart - Top Blaasmuziek in Groesbeek
Op zondag 17 maart vindt in Groesbeek het jaarlijkse Top Kapellen Festival plaats met 3 Top orkesten: Einfach Böhmisch, De Bonkenbargkapel en Čestička. Het festival vindt plaats in Cultureel Centrum de Mallemolen in Groesbeek van 13.00.u. tot 17.15.u.

17 maart – Podium voor de stad
Op zondag 17 maart is De Vereeniging in Nijmegen dé ontmoetingsplek voor amateur- en semiprofessionele ensembles, orkesten en gelegenheidsformaties uit Nijmegen en omstreken. De vierde editie van Podium voor de Stad belooft weer een gevarieerde dag boordevol gratis optredens, verdeeld over diverse podia. Voor het eerst nemen dit jaar het Balkankoor Kitka en het Colourful Citykoor deel, zodat de bezoeker zich ook kan verheugen op (vocale) muziek uit alle windstreken. Ook het Keizerstads Jeugdorkest maakt haar debuut bij deze aflevering: het juniorenorkest (8-15 jaar) en het jeugdorkest (13-23 jaar) zullen zowel afzonderlijk als ook samen optreden. Een overzicht van het complete programma staat op de website: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl/boordevolmuziek. Iedereen is welkom om van de prachtige ensembles, orkesten en koren te genieten. De dag begint om 11:00 uur en eindigt om ongeveer 17:00 uur. Podium voor de stad is een samenwerking van de Vrienden van De Vereeniging en Concertgebouw De Vereeniging.