Zo Zondag

We blikken vooruit op de activiteiten in de regio. Een concert, bingo, wandeltocht, excursie of cultuuruitstapje? We voorzien je van inspiratie. Natuurlijk afgewisseld met een prettige zondagochtend-muziekmix.

Presentatie: Berry Joosten

Agenda voor zaterdag 18 jan. t/m zondag 19 jan.:

17 & 18 januari – The Kempkes Trophy Darttoernooi
Op vrijdag 17 en zaterdag 18 januari zal er weer volop gedart gaan worden in het clubhuis van SVO-Voetbal in Ooij. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk, maar uiteraard bent u van harte welkom om te komen kijken. Zowel bij het enkeltoernooi (vrijdag) als het dubbeltoernooi (zaterdag) is de entree gratis. Op vrijdag zullen maar liefst 64 deelnemers op jacht gaan naar de felbegeerde wisseltrofee van The Kempkes Trophy. De eerste wedstrijden beginnen al om 18.45 uur. Een dag later staat het dubbeltoernooi op het programma en hieraan zullen 40 dubbels deelnemen. Dan starten de wedstrijden om 14.00 uur. De 1e rondes van beide toernooien worden in poulefases afgewerkt. Vanaf de 2e ronde geldt het knock out principe. Beide toernooidagen zijn vrij te bezoeken. Voor meer informatie omtrent ons toernooi, kunt u terecht op onze facebook pagina The Kempkes Trophy.

18 januari - Open rondleiding tentoonstelling “Vrij!”
Zaterdag 18 januari vanaf 14.00.u. geven rondleiders van Museum Kasteel Wijchen een rondleiding door de tentoonstelling Vrij! Wijchen herdenkt ’40-’45. “Vrij!” vertelt het oorlogs- en bevrijdingsverhaal van bewoners van Wijchen en omgeving. Hoe hebben zij het offensief ervaren? Met bijzondere objecten, foto’s, filmbeelden en ooggetuigenverslagen geeft de tentoonstelling een lokale kijk op de laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog. Hoe is het om vlak achter de frontlinie te leven? Wat schrijft de Wijchense Marie van Kessel in haar dagboek? De persoonlijke verhalen van Wijchenaren laten ook zien dat het leven in de jaren na de bevrijding niet altijd gemakkelijk was. Praktische zaken als woningnood en voedselschaarste dienen zich aan en natuurlijk moet men de herinneringen aan de oorlog een plek geven. Onze rondleiders nemen u mee op een ‘special tour’ door de tentoonstelling. Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen, vol is vol. De rondleiding is inbegrepen bij een museumticket. Meer informatie: www.museumwijchen.nl.

18 januari - SchlagerKoorts
Vanaf de Feestdagen beheersen de Groesbeekse Schlagers het ‘muziekbeeld’ in Groesbeek weer meer en meer. Uit deze onuitputtelijke bron mogen CV’s en Schlagergroepjes op zaterdag 18 januari hun favoriete schlager zingen van een ander. Benieuwd in wiens huid ze dit jaar kruipen? Kom dan naar Studio 24 van De Linde. Vind je het zelf leuk om jouw favoriete schlager te komen zingen? Neem dan contact op met Micky Haerkens (06 10955144).

18 januari - Vogelexcursie door de Millingerwaard.
Zaterdag 18 jan organiseert het KNNV een Vogelwandelexcursie in de Millingerwaard .Vertrek is om 9.00.u. vanaf het Kerkje van Kekerdom, Iedereen is welkom. Deelname gratis. Excursieleider: Els Coerwinkel, tel. 024 – 684 3952. De Millingerwaard kenmerkt zich als een struingebied met zicht op vogels, wilde planten en bijzondere waterplanten. Het is een natuurontwikkelingsgebied langs de Waal wat zijn weerga niet kent. In 1992 werd het gebied een voorbeeldgebied voor het Wereld Natuur Fonds. Het is getransformeerd van landbouwgebied naar een veelzijdig natuurgebied. In de Millingerwaard wordt echt duidelijk wat we met natuurontwikkeling bedoelen! Een enorme planten- en dierenrijkdom zullen we hier ontdekken. Grote kuddes Gallowayrunderen en Konikpaarden struinen door het gebied. In de ooibossen en moerassen zwemmen bevers en er huizen tientallen reeën. De open verbinding tussen de plassen in de uiterwaarden en de Waal zorgt dat dit een essentiële kraamkamer is voor vissen.

18 januari – Speurtocht Rood Wit
Zaterdag 18 januari (en niet 28 december zoals eerder gemeld), is het weer tijd om ouderwets te speuren vanaf het Kapittelland in Groesbeek. Tussen 18.30 en 20.30 uur kan er vertrokken worden vanuit de Rood Wit kantine. In groepen kan er zoals altijd weer gespeurd en gepuzzeld worden om zo uiteindelijk aan het einde van de avond uitgeroepen te kunnen worden tot speur-kampioenen! De organisatie zal ook dit jaar weer een mooie tocht uitzetten. Onderweg wordt er uiteraard ook voor de inwendige mens gezorgd en na afloop zal het nog lang gezellig blijven in de kantine. Vooraf opgeven is niet nodig: vanaf 18.30 kan iedereen die mee wil doen zich met zijn groepje melden in de kantine van Rood Wit. Inschrijfgeld is zeven euro per persoon (kinderen tot en met 12 jaar vier euro).

18 & 19 januari – Pronkzitting & Prinsenreceptie in Kekerdom
Omdat door droevige omstandigheden de Pronkzitting in november niet door kon gaan openen de kekerdomse Polderschuupers pas op 18 januari hun carnavalsseizoen. We nemen de aftrap om 20.15 uur in zaal U.N.A.. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Men neemt tijdens deze avond afscheid van Prinses Esther, en er zijn diverse optredens. Natuurlijk wordt ook de nieuwe Prins(es) van Sjoenkelgat bekend gemaakt. Verder de bekendmaking van het Lid van Verdienste en de Vrijwilliger van het Jaar. Tenslotte zijn er DJ’s Marc en Tom die de avond zullen vullen met muziek voor iedereen. Op zondag 19 januari is er gelegenheid om de nieuwe Prins(es) te feliciteren op zijn /haar receptie van 15.00 uur tot 17.00 uur in zaal U.N.A.

19 januari - Winterverhalen in Museum Kasteel Wijchen
Op twee zondagen in januari worden in Museum Kasteel Wijchen winterverhalen voorgelezen. Proef de winter en luister onder het genot van chocolademelk en speculaas naar een mooi winterverhaal. De verhalen worden op 12 en 19 januari voorgelezen om 14.00 uur en 15.00 uur. Inbegrepen bij het museumticket. Meer informatie: www.museumwijchen.nl.

19 januari – Bluewire op het Zalmpodium
Op zondag 19 januari vanaf 14.00.u. organiseert Zalmpodium een concert door het Belgische Bluewire in het Kerkje aan de Zalmstraat in Millingen a/d Rijn. Een vocaal en instrumentaal kwintet met als lijfspreuk: “Geen groter speelplezier dan naturel”. We horen voluit akoestische “roots & gardenmusic” uit diverse bronnen: van Stephen Foster tot Willie Dixon, van Rolling Stones tot Los Bobos. En dit allemaal in stevige, straffe arrangementen. Een flink deel draait om de stem van zangeres Katrine Druyts, die met evenveel gemak een Billy Holidays blues croont of een Mexicaans dranklied vertolkt. De entree is zoals gewoonlijk vrij maar uiteraard zal aan het eind van het concert de bekende hoge hoed zijn rondje maken.

19 januari - Seniorenlunch
Zondag 19 januari organiseert men weer een gezellige seniorenlunch in de Mallemolen in Groesbeek. Het betreft een twee uur durend gezellig samenzijn voor senioren met muziek van Hemmie Hermsen. De lunch bestaat uit een gevarieerd warm buffet met heerlijke gerechten. Deelnemers kunnen zich telefonisch (tussen 09.00 en 12.00 uur) aanmelden tot uiterlijk vrijdag 17 januari. De kosten voor de lunch bedragen € 13,00 incl. één consumptie naar keuze. De sfeervolle lunch begint om 12.00 uur en iedereen is van harte welkom.

19 januari – Boek & Baksel Kekerdom
Op zondag 19 januari komen zoet en zout samen tijdens een levendige bijeenkomst in Kulturhus Kekerdom, die in het teken staat van hartige en zoete taarten. Smullen van heerlijke baksels, praten met je tafelgenoten en tussendoor luisteren naar mooie of interessante fragmenten uit boeken. "Wij bakken de taarten met veel liefde, en dat proef je. Het enthousiasme van de voorlezers en de gezelligheid van het samenzijn doen de rest. Kortom: een uitgelezen gelegenheid om de koude januarimaand of een saaie zondag met een warme middag te doorbreken”, aldus de organisatie. Wil je 19 januari meedoen van 14.00-17.00? Deelname kost 7,50 euro. Alle drankjes zijn voor eigen rekening. Geef je liefst voor 16 januari op via boekenbuffetkekerdom@gmail.com of 0481 432800. Wil je voorlezen, geef dat dan meteen even door.

19 januari – I Compani en Fellini in LUX
Het Nijmeegs jazz- en filmmuziekensemble I Compani heeft veel te vieren: hun eigen 35- jarig jubileum én de 100e verjaardag van de Italiaanse regisseur Federico Fellini. Zij vieren dit met het levendige theaterconcert I Compani 35 – Fellini 100, op zondag 19 januari twee keer uitgevoerd in LUX om 15:30 en 20:30. De kaartverkoop is gestart! Sinds 1985 presenteert ensemble I Compani onder leiding van Bo van de Graaf bijzondere voorstellingen: hedendaagse jazz, filmmuziek, opera, wereldmuziek en vaudeville worden op wonderlijke wijze gecombineerd met film, poëzie, theater, dans, circus en erotiek. Om hun35-jarige bestaan te vieren, laat I Compani op zondag 19 januari zien en horen wat zoal gebeurt onder hun vlag. Het nieuwe Artis Orkest bijt de spits af met Dieren Composities. Daarna volgt de eerste openbare uitvoering van de suite Maar Nooit Vergeten, die refereert aan de roerige jaren ’70 en ’80 in Nijmegen. In totaal staan 22 musici en artiesten op het podium. Het resultaat: een levendig, vrolijk, emotioneel en indringend theaterconcert. Meer informatie en kaartverkoop: www.lux-nijmegen.nl.

19 januari – XXL Vlooienmarkt Wijchen
Vandaag vanaf 10.00.u. wordt er in Wijchen een vlooienmarkt gehouden. Vele mensen uit Wijchen en Nijmegen hebben van de mogelijkheid gebruikt gemaakt om het nieuwe jaar goed te starten : Zij hebben thuis een grote opruiming gehouden. Zij zullen op deze vlooienmarkt, hun overtollige huisraad verkopen. Voor de bezoeker van dit evenement is dit de uitgelezen kans , om voor een appel en een ei leuke dingen op de kop te tikken. Deze XXL Vlooienmarkt vindt plaats in het Olympic Evenementen- centrum, Nieuweweg 203 in Wijchen. De markt is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

19 januari – Orgelconcert Eusebius Arnhem
Stadsorganist Johan Luijmes concerteert vanmiddag vanaf 15.30.u. in de Eusebius in het centrum van Arnhem. Op het programma staan werken van Johann Sebastian Bach, Jean Adam Guilain, Jean Langlais en Dietrich Buxtehude. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer informatie: www.eusebius.nl.

19 januari – Revuemiddag Deurzakkers Ooij
Carnavalsvereniging De Deurzakkers uit Ooij presenteert vanmiddag een revuemiddag en senioren-pronkzitting met zang, parodie, buut, dans en muziek. Deze middag wordt gehouden in dorpshuis De Sprong, waar Prinses Rita de Erste ook bij aanwezig is. De middag begint om 13.30 uur.

19 januari – Blind Lemon in de Waard van Kekerdom
Vanmiddag vanaf 16.00.u. in de Waard van Kekerdom: Blind Lemon. Blind Lemon is een 4-koppige formatie die de traditionele grenzen van de bluesmuziek niet zomaar accepteert. Het naadloze repertoire is een blend van veel verschillende genres (blues, soul, gospel, rock, jazz en R&B) en laat zich niet beperken door de geldende regels. De muzikanten zijn stuk voor stuk onderdeel van de nieuwe generatie bluesmuzikanten en altijd op zoek naar nieuwe manieren om de muziek spannend, energiek en innemend te laten zijn. Meer informatie: www.waardvankekerdom.nl.