Zo Zondag

We blikken vooruit op de activiteiten in de regio. Een concert, bingo, wandeltocht, excursie of cultuuruitstapje? We voorzien je van inspiratie. Natuurlijk afgewisseld met een prettige zondagochtend-muziekmix.

Presentatie: Berry Joosten

Agenda voor zaterdag 15 feb. t/m zondag 16 feb.:

14, 15, 16 februari – Boekenmarkt Malden
Op vrijdag 14 februari, zaterdag 15 februari en zondag 16 februari organiseert 024 Outlet een gezellige boekenmarkt in het winkelcentrum van Malden. Onder de koepel tussen Albert Heijn en de Plus staan duizenden boeken te wachten op een nieuwe eigenaar. De openingstijden van de markt:
Vrijdag 14 februari van 09.00 tot 20.00 uur.
Zaterdag 15 februari van 09.00 tot 18.00 uur.
Zondag 16 februari van 10.00 tot 16.00 uur en vanaf 13.00 uur gaat men stunten met de prijs, alles moet weg.
Informatie over deze boekenmarkt bij Jan Oppers: 06 29522705.

14,15 & 16 februari – Cuijckse Kunstenaars in Persingen
Op 14, 15 en 16 februari exposeren zeven Cuijkse kunstenaars in het kerkje in Persingen. Een bijzondere tentoonstelling van kunstenaars die al ruim 25 jaar verbonden zijn met elkaar. Regelmatig tonen zij gezamenlijk hun werk waarin veelal de mens centraal staat. Jacqueline Roelofs verbeeldt in keramiek krachtige vrouwfiguren met een vleugje humor. Hoe sta je als kunstenaar in de wereld en hoe verbeeld je de grote thema’s van onze tijd zonder oordeel te vellen? Op deze vragen probeert Antoine Roosenboom in zijn recente schilderijen antwoorden te vinden. Gonnie van de Ven laat expressieve schilderijen zien met de mens als onderwerp. Ook voor Coby Langen is de mens bron van inspiratie en begin en eindpunt van haar werk. Houtskool en goud, met deze tegenstelling van materialen werkt Henri Elbers. Hans Garritsen maakt schilderijen, werken op papier en beelden. Peet Teunissen heeft de natuur als onderwerp in haar schilderijen die balanceren op de grens van abstract en realistisch. De tentoonstelling wordt op vrijdag 14 februari om 19.30 uur geopend. Openingstijden: zaterdag 15 en zondag 16 februari 11.00 - 17.00 uur.

15 februari - Boerenbruiloft Deurzakkers Ooij
Zaterdag 15 februari organiseert CV De Deurzakkers een Boerenbruiloft in de feesttent bij de Vink in Ooij. Om 16.00.u. verzamelen families en belangstellenden, rond 17.00.u. wordt het boerenhuwelijk van Boer Bon en Boerin Lot voltrokken. Om 19.00.u. volgt een optreden van o.a. het bekende koor “De Kleppers”. Aansluitend gelegenheid tot feliciteren en feestavond met DJ Marco Verriet, entree vrij. Voor de stamppotmaaltijd dient gereserveerd en betaald te worden.

15 februari – Carnavalsmiddag KBO Groesbeek/de Horst
Zaterdagmiddag 15 februari viert KBO Groesbeek/De Horst haar carnavalsmiddag in De Mallemolen in Groesbeek. Prins Ummenie van Net Aecht én de Prins van de Feestneus hebben laten weten op deze middag met hun gevolg aanwezig te zullen zijn. Daarnaast brengen diverse carnavalsgroepen hun nieuwste carnavalsschlager ten gehore. Aan buutreedners is er op die middag ook geen gebrek. De muzikale omlijsting van deze carnavalsmiddag is in handen van dweilorkest 'Drek Pak Ow'. De organisatie zorgt uiteraard voor een hapje en een drankje. Het feest begint om 14.00 uur en duurt tot 17.30 uur. Leden van KBO Groesbeek / de Horst hebben gratis toegang, van niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van vijf euro.

15 februari – Golden Tunes in Millingen
Op initiatief van een aantal muziekliefhebbers in Millingen aan de Rijn en omgeving wordt er op 15 februari een Golden Tunes muziekavond georganiseerd met muziek uit de tijd van Elvis Presley, Cliff Richard en The Shadows. De muziek uit deze tijd is weliswaar nooit in de vergetelheid geraakt, maar live nauwelijks meer te beleven. Om deze muziek weer eens, voor de liefhebbers hiervan, live ten gehore te laten brengen hebben een aantal initiatiefnemers een speciale avond georganiseerd met live muziek van Real Imitation. Tevens zullen die avond vinyl singles uit die periode gedraaid worden. Real Imitation is een enthousiaste amateurband van in totaal 7 personen uit de omgeving van Millingen aan de Rijn en Nijmegen. Hun repertoire bestaat uit muziek van de jaren 50 en 60 met een enkele uitschieter naar jongere jaren. Kortom, muziek voor de liefhebber. De muziekavond vindt plaats op 15 februari a.s. vanaf 20.30 uur in café Janssen en Janssen in Millingen aan de Rijn en de toegang is gratis.

15 februari - Carnavalsmiddag Seniorenbond Sionsheuvel
Bij Voorzieningenhart Op de Heuvel aan de Ericastraat in Groesbeek is op zaterdag 15 februari een carnavalsmiddag van de Seniorenbond. Het is een gezellige middag met livemuziek. Niet-leden betalen € 5 euro entree.

15 februari – Carnavalsmiddag KBO Groesbeek-de Horst
Zaterdag 15 februari organiseert KBO Groesbeek-de Horst haar jaarlijkse carnavalsfeest met optredens van diverse schlagergroepjes. De aanvang is om 14.00.u. in de Mallemolen in Groesbeek.

15 t/m 29 februari – Tentoonstelling Wim van Woerkom
Het Infocentrum WO2 in Nijmegen zal in de laatste twee weken van februari een kleine tentoonstelling organiseren rondom de werken van de Nijmeegse kunstenaar Wim van Woerkom. Wim van Woerkom werd in 1905 geboren en was als zodanig ooggetuige van de Tweede Wereldoorlog in Nijmegen. Al vroeg maakte Van Woerkom naam als kunstenaar. In het begin waren het vooral zijn tekeningen en schilderijen die hem roem verschaften, later waren het vooral zijn prachtige glas-in-lood ramen. Een van de thema’s die Van Woerkom in zijn schilderijen liet terugkomen was Nijmegen tijdens de oorlog. Hij zag van dichtbij hoe Nijmegen verwoest werd en legde dit vast in schilderijen en pentekeningen. Meer dan eens was de Sint-Stevenskerk het onderwerp van zijn schilderijen en tekeningen. De 6 pentekeningen en 2 schilderijen van Van Woerkom die in het bezit zijn van het Vrijheidsmuseum in Groesbeek, zijn van 15 februari tot en met 29 februari te bezichtigen in het infocentrum. De mini-expositie is, net als het Infocentrum WO2 zelf, gratis te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden. Het Infocentrum bevindt zich aan de Ridderstraat 27 in Nijmegen. Meer informatie en openingstijden: www.infocentrumwo2.nl

16 februari – Orgelconcert Eusebius Arnhem
Stadsorganist Johan Luijmes concerteert vanmiddag in de Arnhemse Eusebiuskerk. Op het programma staan werken van Johann Sebastian Bach, Louis Marchand, Cornelis de Wolf, Anthonie van Noordt en Jan Pieterszoon Sweelinck. U bent van harte welkom vanaf 15.30.u. Voor de toegang wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Meer informatie: www.eusebius.nl.

16 februari - Muziek in Hortus Nijmegen
Vanmiddag vanaf 14.00.u. is er weer een muzikale middag in de nijmeegse Hortus aan de d’Almarasweg. Een selecte groep van vaste gasten van de maandelijkse gypsysessie in café De Kroon speelt de muziek van Django Reinhardt (Rosenberg trio). De groep bestaat uit drie gitaristen, een bassist, twee zangeressen (ook dwarsfluit) en een percussionist/mondharmonicaspeler. Kom luisteren naar de sfeervolle en opzwepende klanken van deze gypsyformatie.

16 februari - Wereldkampioen straatvoetbal in schouwburg Cuijk
Nooit eerder was er een straatvoetballer met een eigen theatershow die ook nog eens de hele wereld overgaat. In zijn voorstelling Ball combineert Nasser El Jackson tricks en dans in een spectaculaire choreografie. El Jackson werd maar liefst twee keer wereldkampioen groundmoves en is ook een echte panna professional. Na afloop van de voorstelling is er in de foyer een pannakooi waar een voetbaltoernooi wordt gespeeld, mét Nasser El Jackson zelf. Deze bijzondere voorstelling is op zondagmiddag 16 februari vanaf 14.30.u. te zien in Schouwburg Cuijk. Meer informatie en kaartverkoop: www.schouwburgcuijck.nl.

16 februari – Buanna Boyne op het Zalmpodium
Zondag 16 februari presenteert het Zalmpodium in het kerkje aan de Zalmstraat in Millingen om 14.00 uur Buanna Boyne. Buanna Boyne is een nieuwe folkgroep uit de regio Nijmegen-Achterhoek. Ze zijn begonnen met het spelen van traditionele, Ierse folkmuziek, maar zij hebben zich inmiddels ontwikkeld tot een groep die ook muzikale uitstapjes maakt naar andere Keltische streken. Ook spelen zij diverse eigen nummers. Fraaie ballades worden afgewisseld met gezellige pubsongs, verstilde harpmelodieën en flitsende accordeondeunen. Hun instrumentarium bestaat uit: harp, gitaar, bouzouki, klarinet, accordeon, mondharmonica, tinwhistle en verschillende percussie-instrumenten. Bovendien zingen alle bandleden, zodat soms vijfstemmig gezongen wordt. Meer informatie: www.boannaboyne.nl. De entree is zoals gewoonlijk vrij maar uiteraard zal aan het eind van het concert de bekende hoge hoed zijn rondje maken.