Zo Zondag

We blikken vooruit op de activiteiten in de regio. Een concert, bingo, wandeltocht, excursie of cultuuruitstapje? We voorzien je van inspiratie. Natuurlijk afgewisseld met een prettige zondagochtend-muziekmix.

Presentatie: Berry Joosten

Agenda berichten voor zaterdag 17 november en zondag 18 november:

17 november – Redhouse Rock
Red House Rock is het jaarlijkse muzikale evenement waarbij bands die in muziekoefenruimte Red House repeteren zichzelf presenteren aam het ‘grote publiek’. Dit jaar staat Red House Rock in het teken van een muzikale tijdreis door de rockmuziek met bands die muziek spelen uit de jaren ’60 (Van Toen), de jaren ’70 (Memphis Belle) en ’80 (Stone Drone). Van Toen is opgericht in 1996. Het was toen al duidelijk dat het moest gaan om de muziek uit de jaren ’60. Er werd toen ook wel gesproken over de muziek ‘van toen’ en met die opmerking was de naam van de band een feit: VANTOEN. Van Toen speelt muziek van The Shadows/Cliff Richard, The Beatles, The Stones, C.C.R. en vele anderen, met af en toe een uitstapje naar muziek uit latere perioden. Memphis Belle brengt southern rock met nummers van o.a. Lynyrd Skynyrd en The Allmann Brothers Band. Denk aan Sweet Home Alabama en Ramblin’ Man. Memphis Belle staat garant voor lekkere rock waar gevoel en virtuositeit elkaar versterken. Stone Drone is een 4-mans rockformatie. Van origine metal-heads, maar na verlies van de nodige wilde haren gepaard met de nodige ouderdomsverschijnselen besloten om een tandje minder overdrive te gebruiken. Redhouse Rock vindt plaats in Dorpshuis de Slenk in Groesbeek/de Horst, zaterdag 17 november vanaf 20.00.u. De entree bedraagt 6,- inclusief 2 consumpties.

17 november – Combattimento in Bartholomaeuskerk
Zaterdag 17 november treedt ensemble Combattimento op in de Sint-Bartholomaeuskerk in Beek. Op het programma staan werken van Albicastro, Brescianello, Dall’Abaco, Durante, A. en D. Scarlatti en Vivaldi. Een programma vol bruisende Italiaanse barokmuziek in een mooie mix van bekende en onbekende werken. Combattimento is de voortzetting van het vroegere Combattimento Consort Amsterdam. Bekende en onbekende werken uit de zeventiende en achttiende eeuw vormen de kern van het repertoire, met nadruk op de stijlen waarin fantasie en beweging een grote rol spelen. De leden van Combattimento, ieder met solistische kwaliteiten, dragen een schat aan opgebouwde kennis en ervaring met zich mee. Samen vormen ze een hecht ensemble dat jaren heeft gewerkt en blijft werken aan een geheel eigen klank en speelwijze: energiek, vurig, stijlbewust. Aanvang 20:15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera De Postkoets in Beek, Boekhandel Roelants in Nijmegen en via www.concertseriebeek.nl.

17 november – St.Cecilia-viering
Zaterdagavond 17 november om 19.00 uur wordt in de parochiekerk van Millingen a/d Rijn weer de naamdag van Sint Cecilia, bescherm-heilige van muziek en muzikanten, gevierd. Zo zal Zangvereniging Vivace de Heilige Mis muzikaal opluisteren door het uitvoeren van de inmiddels bekende ‘Missa Santa Cecilia’ van Jacob de Haan. Daarnaast vertolkt het koor prachtige liederen van Mozart. Vivace staat onder leiding van dirigent Frans Coerwinkel. De muzikale begeleiding is in handen van organist/pianist Wouter Broens.

18 november – Ons Genoegen op concours
Voor het orkest van fanfarekorps Ons Genoegen breekt zondag 18 november om 16.35 uur het uur van de waarheid aan. Op dat tijdstip laten de muzikanten onder leiding van dirigent Jurgen Nab horen of de inspanningen van de afgelopen maanden het gewenste resultaat hebben opgeleverd. Het MBGF concours in Zutphen is een groots opgezet tweedaags evenement waar orkesten uit het gehele land op verschillende niveaus met elkaar de muzikale strijd aangaan. Op het concours komt Ons Genoegen uit in de hoogste afdeling en voert de fanfare twee werken uit. Ter voorbereiding op het concours zal het orkest een concert geven. Dit try-out concert vindt plaats op zondag 11 november vanaf 14.00.u. in samenwerking met OBK Westervoort, ook een deelnemer aan hetzelfde concours in Zutphen. Dit concert vindt plaats in schutters-gebouw OEV in Millingen aan de Rijn. Voor supporters die het optreden van Ons Genoegen willen meebeleven bestaat nog de mogelijkheid om met de bus mee te reizen. Het vertrek is 13.00 uur vanaf het verenigingsgebouw. De kosten zijn tien euro per persoon (tot en met 12 jaar vijf euro). Opgeven kan bij Wendelien Janssen: secretariaat@fanfarekorpsonsgenoegen.nl /06 15621962.

18 november - Bootcamptraining
Via Sjors Sportief (sportstimulering Berg en Dal) is het weer mogelijk om mee te doen met een bootcamptraining bij tennisvereniging Groesbeek. De training vindt plaats op zondag 18 november om 11.00 uur en is geschikt voor kinderen van groep 2 t/m groep 8. Inschrijven voor deze leuke en sportieve activiteit gaat alleen via www.sjorssportief.nl. We gaan van start met een bootcampsessie, gevolgd door een pauze met een broodje knakworst. Na de pauze kan er nog getennist worden of kan er een rondje midgetgolf worden gedaan. Er zijn tennisrackets en ballen aanwezig die geleend kunnen worden. Met sportieve kleding en schoenen zonder noppen kun je zo de tennisbaan op!

18 november – Filmvoorstelling Georgië en Armenië
Zondag 18 november draait Jan Driessen weer een film. Deze keer neemt hij U mee naar Georgië en Armenië, beide landen liggen in de Kaukasus. We starten in Jerevan de hoofdstad van Armenië, daar is een cascade met 550 treden. Van hieruit zie je de berg Ararat waarop de Ark is gestrand. De Debed vallei is een mooi natuurgebied met een rivier, bossen en heuvels. Er staan nog veel oude kerken en kloosters in het land, enkele dateren van voor het jaar 800. Tiblisi is de hoofdstad van Armenië, ook hier starten we in het centrum van de stad. Ze is een kruispunt tussen de Europese en Aziatische cultuur. De Sameba kathedraal dateert uit 2004. De kabelbaan geeft een prachtig uitzicht over de stad. De Vredesbrug over de rivier de wordt in de avond verlicht. In Kachetië in de woestijn staan nog15 kloosters, ze zijn uitgehouwen in de rotsen, in sommige wonen nu nog monniken. In Georgië en Armenië zijn de hoogste berg toppen van Europa, de meest gastvrije mensen van de wereld en de oudste bouwwerken uit de Christelijke cultuur. We rijden over de 2400 meter hoge Vari pas naar de stad Gori. Vervolgens naar de grotten van Prometeus en we eindigen met een bezoek aan Bordjormi, een mooi stadje met kuuroord en met geneeskrachtige waterbronnen. Aanvang 11.00 uur. De toegangsprijs bedraagt €2,00 incl. kopje koffie. Meer informatie: www.mallemolengroesbeek.nl

18 november - Seniorenlunch
Zondag 18 november wordt er weer een gezellige seniorenlunch georganiseerd. Het betreft een ruim twee uur durend gezellig samenzijn voor senioren. De lunch bestaat uit een gevarieerd warm buffet met heerlijke gerechten. Deelnemers hieraan kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 16 november telefonisch aanmelden op nummer 024 - 3976360. De kosten voor de lunch bedragen € 9,95. Deze sfeervolle lunch begint om 12.00 uur en is een initiatief van De Mallemolen en de KBO. Iedereen is van harte welkom.

18 november – Bloedgroep in de Waard van Kekerdom
Bloedgroep is de naam van een projectgroep die bestaat uit: Ton van Nispen, Henk van Herpen en Jan Kniest. Met dit keer als muzikale gast: Harrie van den Heuvel. De heren van Bloedgroep brachten het afgelopen jaar hun eerste liedjes programma "Op leven en dood "voor het voetlicht. Een programma met liedjes van eigen hand en bewerkingen van liedjes, maar allemaal met een eigen Nederlandse tekst. Het schrijven en samen vormgeven is prima bevallen en het kan toch ook nog beter dus zij gaan voor een jaar erbij met de vraag: Beter zo? Het nieuwe programma bevat enkele titels uit het vorige programma die voor herhaling vatbaar bleken, maar is voor een groot deel nieuw.Een programma dat je opnieuw aanspreekt door zijn eigenheid, zijn kwetsbaarheid en afwisseling, maar met een meer optimistische sfeer en meer muzikale uit werking. Beter zo!, te zien en te horen op zondag 18 november vanaf 16.00.u. in de Waard van Kekerdom.

18 november – Muziek in de Hortus: Maggie
Zondag 18 november vanaf 14.00.u. vindt er weer een optreden in de nijmeegse Hortus plaats, en wel door Maggie. Maggie is een vijfkoppige akoestische band uit Nijmegen. Maggie bestaat uit: Geertje van Bergen zang, Anne van Eupen zang, Marc Slors basgitaar, Stan Schouten drums en percussie en Mathieu Schouten gitaar. Voor dit concert speelt Maggie nummers van de legendarische zangeres Joni Mitchell. Joni Mitchell schreef bekende nummers zoals Big yellow taxi, The circle game, Chelsea morning en Both sides now. Mitchell wordt wel gezien als een van de invloedrijkste vrouwelijke artiesten van de twintigste eeuw. haar muziek is niet te vangen in één genre, jazz, folk en rock worden in haar nummers verweven tot mooie liedjes. In de Hortus proberen we haar gedachtenwereld over te brengen. Entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De Hortus vindt u aan de d’Almarasweg 22 in Nijmegen.

18 november – Lazy Afternoon bij La Vie & Passie
Bij restaurant La Vie & Passie aan de Dorpsstraat in Groesbeek is zondagmiddag 18 november een Lazy Afternoon met William Smulders en Lieke Grey. Iedereen is op deze Lazy Afternoon die om 16.30 uur begint welkom. De entree is gratis.

18 november – Bridgedrive voor Unicef
Voor de vijfde keer organiseert Unicef door heel Nederland Harten Troef voor kinderen. Op meer dan vijftig plekken, waaronder het rijk van Nijmegen, zullen bridgespelers meedoen aan het landelijke bridgetoernooi. Dat is elk jaar rond 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind. In het Rijk van Nijmegen vindt het bridge-evenement dit jaar plaats op zondag 18 november in Hotel-Restaurant Erica in Berg en Dal. Ontvangst is vanaf 9.30 uur en de afsluiting is rond 17.00 uur. Tientallen vrijwilligers zijn betrokken bij het organiseren van de lokale Unicef-bridgedrives. Lokale ondernemers stellen ieder jaar prijzen ter beschikking. Ook in het rijk van Nijmegen zijn weer mooie prijzen te winnen, zowel bij de wedstrijd als bij de loterij na afloop. Doel van Harten Troef is het bijeenbrengen van geld voor kinderen, dit jaar specifiek bestemd voor hulp aan vluchtelingenkinderen. In 2017 leverden de landelijke bridgedrives ruim 50.000 euro op voor onderwijs aan kinderen. ‘We zijn erg blij met de enorme inzet en dit bijzondere bedrag, afkomstig uit heel Nederland én Aruba", aldus Nancy Hoogendorp van Unicef Nederland. Aanmelden kan via unicefbridgenijmegen@gmail.com. Meer informatie: www.unicef.nl/bridgedrive.

18 november – Intocht Sinterklaas in Millingen
Vanmiddag zal Sinterklaas samen met zijn Pieten ook Millingen aan de Rijn bezoeken. De aankomst van de stoomboot wordt verwacht rond 14.30.u. op de Loswal. Vanaf daar gaat de stoet m.m.v. fanfare St. Cecilia naar de Sporthal waar diverse optredens van de kinderen zullen plaatsvinden. Daarna is er nog een lekkere verrassing voor ieder millings kind in de basisschoolleeftijd. Meer informatie: www.sintinmilingen.nl

18 november – Orgelconcert Eusebius Arnhem
Vanmiddag bespeelt stadsorganist Johan Luijmes het orgel in de Eusebius Arnhem op een concert dat geheel gewijd is aan werken van Johann Sebastian Bach. Op het programma staan de Partita: ‘Sei gegrüsset, Jesu gütig’, de Fantaisie in c en de Passacaglia. Johan Luijmes voltooide zijn studie kerkorgel aan de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Aan datzelfde instituut studeerde hij ook af als beeldend kunstenaar in de richting vrije kunst. Te horen, vanmiddag vanaf 16.15 uur in de Eusebiuskerk in het centrum van Arnhem. De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer informatie: www.eusebius.nl

18 november - Expositie Sjaak Kaashoek
Dit weekend toont Sjaak Kaashoek in de expositieruimte van Hotel Restaurant 't Spijker schilderijen van landschappen en stadsgezichten. De Nijmeegse schilder werkt in realistische stijl met een licht romantische inslag. Vandaag nog te bekijken van 11:00- 18:00 uur. Hotel-Restaurant 't Spijker, Rijksstraatweg 191, Beek-Ubbergen. Meer informatie: www.sjaakkaashoek.tumblr.com

18 november – Concert Duo de Kleer & Sigrid
De stichting Kleine Bartholomeuskerk organiseert jaarlijks een ondersteuningsconcert ten bate van het kerkje. In dit prachtige monument in het centrum van Beek spelen dit jaar Duo De Kleer op gitaar & ukelele en Sigrid op houten dwarsfluit met zang een mix van gypsy en traditionele muziek. Een gezamenlijke passie, muziek vanuit het hart. U bent welkom, vanmiddag vanaf 15.30 uur met een kopje koffie of thee, waarna het concert om 16.00 uur zal beginnen. In de pauze wordt u een feestelijk glaasje aangeboden. Er wordt een bijdrage van 10 euro gevraagd voor dit concert.

18 november – Expositie in Ooij
Tijdens de Nationale Kunstweek vindt dit weekend het Landelijk Atelierweekend plaats. Meer dan vierhonderd beeldend kunstenaars in heel Nederland openen hun deuren voor het publiek, waardoor belangstellenden een kijkje achter de schermen krijgen bij het creëren van een kunstwerk. Ook worden extra activiteiten georganiseerd zoals workshops, exposities en demonstraties. Tijdens dit Landelijk Atelierweekend opent Ann Hoogendoorn in de Ooij haar atelier èn de kleine expositieschuur Chambre d'Amis met haar herfsttentoonstelling 'Bladeren'. Met deze tentoonstelling vraagt Ann aandacht voor tekenen als actieve meditatie. Het atelier Ann Hoogendoorn en de expositieschuur zijn vandaag nog geopend van 13.00 tot 17.00 uur. U vindt het atelier aan de Prins Hendrikstraat 1 in Ooij. Meer informatie: www.landelijkatelierweekend.nl en www.annhoogendoorn.nl

20 november - Boek & Buffet in Leuth
‘t Kookhus in Leuth organiseert tweemaal per jaar een Boek&Buffet i.s.m. de bibliotheek Gelderland Zuid. Dat gebeurt in de Boekenweek in maart en nu op 20 november tijdens de campagne Nederland leest. Het thema voor deze campagne is Voeding en dat sluit natuurlijk mooi aan bij het buffet dat weer met veel plezier voor de gasten wordt bereid. Tijdens de gangen door worden er interviews gedaan met de koks van ‘t Kookhus en er wordt voorgelezen uit het geschenk ‘Je bent wat je leest’. Zoals gebruikelijk vindt het buffet plaats in de podiumruimte van het kulturhus van Leuth. Aanvang:18.30 uur, maar de deur is al vanaf 18.00 uur geopend. Aanmelden kan via de website: www.kookhusleuth.simpsite.nl.