Zo Zondag

We blikken vooruit op de activiteiten in de regio. Een concert, bingo, wandeltocht, excursie of cultuuruitstapje? We voorzien je van inspiratie. Natuurlijk afgewisseld met een prettige zondagochtend-muziekmix.

Presentatie: Berry Joosten

Agenda berichten voor zondag 23 september:

22, 23 september - Tomofair in Nijmegen
De Japanse markt TomoFair is zaterdag 22 en zondag 23 september voor de 5e keer in Nijmegen. Ruim 6000 bezoekers vieren in de Jan Massinkhal dit jubileum. Behalve een Japanse markt, shows en een grote collectie retro spelcomputers is er ook TomoTaste, een evenement waarbij Japanse chefs live hun gerechten in kleine en betaalbare porties bereiden om mensen kennis te laten maken met de échte Japanse keuken. Meer informatie: www.TomoFairNijmegen.nl

23 september - De Kèls
De mannenzanggroep De Kèls uit Groesbeek verzorgt op zondagmiddag 23 september een optreden voor de KBO Groesbeek de Horst in De Mallemolen aan de Kloosterstraat in Groesbeek. Omdat er voor dit optreden een grote opkomst wordt verwacht, wordt er ditmaal gewerkt met entreekaarten. De entreekaarten kunnen tijdens openingsuren van De Mallemolen op vertoon van het KBO-pasje afgehaald worden van 03 tot 17 september. Zonder pasje krijgt men geen entreekaarten. De toegang is voor leden geheel gratis en aan niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van vijf euro. Zij kunnen hun kaarten ophalen tussen 17 en 22 september. De Kèls treden 23 september op van 14.30 tot 16.00 uur. Bij binnenkomst ontvangt iedereen koffie/thee en in de pauze een consumptie.

23 september - Kinderkleding en speelgoedbeurs
Stichting Hebbes organiseert op zondag 23 september haar halfjaarlijkse kinderkleding en speelgoedbeurs. Wilt u kleding en speelgoed inbrengen dan kunt u op donderdag 13 september tussen 19.00 en 20.00 uur een klantnummer krijgen tegen betaling van een euro in sporthal Heuvelland aan de Ambachtsweg 8 in Groesbeek (1 klantnummer per persoon). U kunt uitsluitend najaars- en/of winterkleding inbrengen van baby tot jeugd. Vanwege het grote aanbod is de inbreng beperkt tot 20 stuks babykleding (tot en met maat 80) en 40 stuks kleding in de maten 86 - 176. Babyspeelgoed maximaal 10 stuks, knuffels/puzzels maximaal 5 stuks. Overig speelgoed, spellen, boeken et cetera mogen onbeperkt ingebracht worden. Alles wat u inbrengt dient eigentijds, schoon en in goede staat te zijn. Kleding en speelgoed welke niet aan de criteria voldoen worden door ons niet in de verkoop gebracht. Van de opbrengst is 75 procent voor de inbrenger en 25 procent draagt u af aan stichting Hebbes. Dat percentage wordt door ons gebruikt om de onkosten te voldoen. Het resterende wordt gedoneerd aan een vereniging, goed doel of stichting die zich inzet voor kinderen. Inbreng van kleding en speelgoed is op zaterdag 22 september tussen 08.00 en 08.30 uur. De verkoop is op zondag 23 september tussen 09.00 en 12.30 uur. De entree bedraagt een euro en kinderen hebben gratis toegang. Uitbetaling en ophalen van niet-verkochte spullen is op zondag 23 september tussen 19.00 en 19.30 uur. Meer informatie: www.kledingbeurs.hebbes@hotmail.com.

23 september - Dag van Malden
Zondag 23 september zal in Malden "De dag van Malden" worden georganiseerd. In en rondom het winkelcentrum van Malden staat deze zondag bol van een gezellige braderie en een tal van foodtrucks, terrasjes en veel entertainment. Ook aan de kleintjes wordt gedacht. Uiteraard zijn op deze zondag de meeste winkels geopend!

23 september - Kiwanis Spinning Event
Op de fiets voor een goed doel. Op het Faberplein in Nijmegen heeft zondag 23 september van 13.00 tot 17.00 uur het Kiwanis Spinning Event plaats. De organisatie ligt in handen van Serviceclub Kiwanis Nijmegen. De opbrengst gaat naar 'Het Leontienhuis'. Onder leiding van professionals werkt 'Het Leontienhuis' aan het ondersteunen van mensen met een eetstoornis. Ervaringsdeskundigen, zoals Leontien Zijlaard-van Moorsel en 35 andere vrijwilligers motiveren, coachen en begeleiden vaak nog jonge mensen in de strijd tegen de eetstoornis. De voormalig wielrenster is de drijvende kracht achter het huis dat is opgezet vanuit haar eigen ervaring met anorexia. Het Leontienhuis drijft op donaties en sponsoracties als deze. Uw steun is nodig. Neem daarom deel aan onze actie. Schrijf in op het spinningevent op 23 september a.s. op het Faberplein in Nijmegen en/of steun het evenement als sponsor. De Top van de (internationale) Spinning Instructeurs zullen coachen en wellicht zal Leontien zelf uw coach zijn! Er is slechts een beperkt aantal fietsen beschikbaar dus wees er snel bij. Meer informatie en inschrijvingen: www.kiwanisspinningevent.nl

23 september - Excursie Mookerheide
Zondag 23 september houdt Landschapsbeheer Groesbeek een publieksexcursie op de Mookerheide. Ditmaal een carrouselwandeling waarbij groepen langs een uitgezette route lopen en op bepaalde posten uitleg krijgen van een natuurgids. Er kan gestart worden tussen 13.00 en 14.00 uur en de wandeling duurt zo’n twee uur. Het start- én eindpunt is aan de P-plaats van Natuurmonumenten aan de Hendrik van Nassaulaan in de gemeente Mook. De wandeling loopt afwisselend over de heide en door een stuk bos op de stuwwal. Op de Mookerheide heb je een fantastisch uitzicht over de wijde omgeving het Maasdal in. Door het relatief warme micro-klimaat is de heide een belangrijk leefgebied voor reptielen zoals zandhagedis en gladde slang, maar ook voor veel insecten als de zandbijen, kevers, mieren, spinnen, et cetera. Verder staan we stil bij de grote en kleine grazers voor wie dit gebied hun thuis is, zoals de schapen en de Schotse hooglanders, én bespreken we en aantal bekende en minder bekende bosbomen. Naast planten zijn bomen namelijk van immens belang als voedsel, maar ook als schuilplaats, nestplaats en om water vast te houden. Kortom, een diverse wandeling. Meer informatie: Peter Pouwels, 024 3974266

23 september - Koningsschieten Leuth
Zondag 23 september vindt bij schutterij Vriendenkring in Leuth het jaarlijkse koningsschieten plaats. Vanaf 14.00.u. een rondgang door het dorp, waarbij koningspaar, keizerspaar en jeugdkoning worden opgehaald. Om 14.45.u. zal het openingsschot volgen.
Nadat de nieuwe koning bekend is feest in De Vriendenkring met Duo The Band.

23 september - Picknickconcert in Orientalis
Vanmiddag, vanaf 12.00.u. vindt er in museumpark Orientalis een picknickconcert plaats. Neem zelf wat lekkere broodjes en drank mee naar Orientalis. Strijk neer met een kleedje en kom genieten van verschillende optredens. Van het koor Colourful City, Joodse zangkoren tot Braziliaanse muziek. Dans om 13.30 uur en om 14.30 uur mee met de Nijmeegse volksdansgroep de Pierewaaiers. Voor de kinderen: om 12.00 en 14.00 uur de workshop koekjes bakken in restaurant Le Souk.Ook vertellen de Nijmegenaren Paul Groos & Peter Vogelzang prachtige verhalen. Meer informatie over programma en tarieven: www.museumparkorientalis.nl

23 september - Kamermuziekconcert kerk Mook
Vanavond om 20:00 uur treden in de kerk van Mook Vera Hiltbrunner, sopraan en Alena Sojer, piano, op. Vera en Alena brengen onder de titel ‘Femmes en Fables’, een programma over de rol van vrouwen in sprookje. Ze doen dit aan de hand van mooie melodieën en verhalen van de Franse componisten Erik Satie en Isabelle Aboulker. Daarbij worden vier beroemde fabels van La Fontaine overgezet naar onze tijd en tonen ze daarmee de betekenis van deze dierenverhalen in de tijd waarin we nu leven. De muziek van Aboulker vertelt vrouwonvriendelijke grappen en sprookjes uit de niet-altijd-zo-goede oude tijd, het aan het publiek overlatend de moraal uit het verhaal op te maken. Het belooft een prachtig concert te worden. Meer informatie en kaartverkoop: www.kamermuziekmookenmiddelaar.nl.

23 september - Kunstgras voor Klimop
Vandaag wordt de droom van korfbalvereniging Klimop werkelijkheid: de eerste wedstrijd van ons seniorenteam op kunstgras. Om 10.15 uur zal het veld symbolisch worden geopend. Vervolgens begint de wedstrijd om 11.00 uur. "Naast ons kunstgrasveld is de overige grond bewerkt en is ook een natuurgrasveld ingezaaid. Door de prachtige zomer heeft dit wat vertraging opgelopen en is nog niet bespeelbaar. Iedereen is van harte uitgenodigd bij de opening aanwezig te zijn. Onze accommodatie ziet er schitterend uit. Een aanwinst voor ons als vereniging, maar zeker ook voor Kekerdom en Leuth, dorpen waar we als vereniging nauw bij betrokken zijn. Na de eerste helft zal de loterij plaatsvinden van onze ballenactie. Met onder andere de ballenactie zijn de dug-outs bekostigd.

23-september - Open atelier in Beek
Als afsluiting van een mooie en intensieve periode in mijn Atelier “Onder de Mansarde”, Bongerdstraat 18 in Beek, is daar dit weekend nog één keer Open Atelier. U bent vandaag nog welkom van 13.00-17.00uur om te genieten van mijn beelden. Ook bied ik keramische-, albasten- en bronzen beelden aan tegen gereduceerde prijzen. Dit omdat ik op een andere plek dan Beek voort ga met het maken van mijn organische bronzen beelden. Meer informatie: www.anne-marieperquin.nl

23 september - The Lacions in Zyfflich
‘Nieuw Begin’ heeft de eer om vanmiddag vanaf 15.00.u. op haar laatste concert van dit seizoen ‘The Lacions’ op haar podium te presenteren. De oudste, nog spelende beatgroep in Maas en Waal en verre omstreken stamt uit Beneden-Leeuwen. Ze zijn begonnen in 1964 en speelden tot eind jaren 60. Vandaag de dag zijn drie van de oorspronkelijke vier leden nog steeds actief. Op het repertoire van The Lacions staan o.a nummers van the Beatles, Stones, Shocking Blue, Steelers Wheel, the Doors, Sandy Coast, Queen, the Who, CCR, Golden Earrings etc. Gespeeld wordt er zoals het bedoeld is en zoals het moet klinken. Kortom een middag met The Lacions is een feest van herkenning op hoog muzikaal niveau. Aanvang 15.00u,. ‘Nieuw Begin’ vindt u in Zyfflich, Zum Querdamm.

23 september - Excursie Mookerheide
Vanmiddag houdt Landschapsbeheer Groesbeek een publieksexcursie op de Mookerheide. Ditmaal een carrouselwandeling waarbij groepen langs een uitgezette route lopen en op bepaalde posten uitleg krijgen van een natuurgids. Er kan gestart worden tussen 13.00 en 14.00 uur en de wandeling duurt zo’n twee uur. Het start- én eindpunt is aan de P-plaats van Natuurmonumenten aan de Hendrik van Nassaulaan in de gemeente Mook. De wandeling loopt afwisselend over de heide en door een stuk bos op de stuwwal. Op de Mookerheide heb je een fantastisch uitzicht over de wijde omgeving het Maasdal in. Door het relatief warme micro-klimaat is de heide een belangrijk leefgebied voor reptielen zoals zandhagedis en gladde slang, maar ook voor veel insecten als de zandbijen, kevers, mieren, spinnen, et cetera. Verder staan we stil bij de grote en kleine grazers voor wie dit gebied hun thuis is, zoals de schapen en de Schotse hooglanders, én bespreken we en aantal bekende en minder bekende bosbomen. Naast planten zijn bomen namelijk van immens belang als voedsel, maar ook als schuilplaats, nestplaats en om water vast te houden. Kortom, een diverse wandeling. Meer informatie: Peter Pouwels, 024 3974266

23 september - Tomofair in Nijmegen
De Japanse markt TomoFair is dit weekend voor de 5e keer in Nijmegen. Ruim 6000 bezoekers vieren in de Jan Massinkhal dit jubileum. Behalve een Japanse markt, shows en een grote collectie retro spelcomputers is er ook TomoTaste, een evenement waarbij Japanse chefs live hun gerechten in kleine en betaalbare porties bereiden om mensen kennis te laten maken met de échte Japanse keuken. Meer informatie: www.TomoFairNijmegen.nl

23 september - Kiwanis Spinning Event
Op de fiets voor een goed doel. Op het Faberplein in Nijmegen vindt vanmiddag van 13.00 tot 17.00 uur het Kiwanis Spinning Event plaats. De organisatie ligt in handen van Serviceclub Kiwanis Nijmegen. De opbrengst gaat naar 'Het Leontienhuis'. Onder leiding van professionals werkt 'Het Leontienhuis' aan het ondersteunen van mensen met een eetstoornis. Ervaringsdeskundigen, zoals Leontien Zijlaard-van Moorsel en 35 andere vrijwilligers motiveren, coachen en begeleiden vaak nog jonge mensen in de strijd tegen de eetstoornis. De voormalig wielrenster is de drijvende kracht achter het huis dat is opgezet vanuit haar eigen ervaring met anorexia. Het Leontienhuis drijft op donaties en sponsoracties als deze. Uw steun is nodig. Neem daarom deel aan onze actie.

23 september - Koningsschieten Leuth
Vanmiddag vindt bij schutterij Vriendenkring in Leuth het jaarlijkse koningsschieten plaats. Vanaf 14.00.u. een rondgang door het dorp, waarbij koningspaar, keizerspaar en jeugdkoning worden opgehaald. Om 14.45.u. zal het openingsschot volgen. Nadat de nieuwe koning bekend is feest in De Vriendenkring met Duo The Band.

23 september - Kunst in Persingen
Dit weekend tonen vijf kunstenaars hun werk in het kerkje in Persingen. De gevarieerde tentoonstelling biedt voor elk wat wils; sieraden (Adrie van der Veen), stenen beelden (Nicolette Biessels), keramische objecten (Joke Jacobs) en schilderijen (Nol Reuser en Henriëtte Hofstee). Al het werk is toegankelijk en aantrekkelijk geprijsd. Belangstellenden zijn vandaag van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis. De kunstenaars lichten ter plekke hun werk toe.

23 september - Rommelmarkt
Vandaag verzorgt harmonie KNA Beek weer de jaarlijkse KNA-rommelmarkt. De markt is geopend van 11.00 tot 15.00 uur. Entree een euro; kinderen gratis. In de grote zaal en de foyer van het Kulturhus Beek, treft de bezoeker vele uiteenlopende kramen aan. Mooie curiosa uit grootmoeders tijd, huishoudelijke artikelen, servies, (strip)boeken, lp’s, cd’s, klein-meubelen en vele verrassende en opwindende zaken uit de vele zolderopruimingen, die de inwoners van Beek in het afgelopen jaar weer verzameld hebben. Op het gezellige binnenterras kan men even rustig bijkomen van de vele indrukken die men heeft opgedaan. Met een kopje koffie en zelfgebakken taart, zoals van KNA gewend! De opbrengst van de rommelmarkt komt weer geheel ten goede aan de jeugdige muzikanten in opleiding bij harmonie KNA Beek.

23 september - Kleding en speelgoedbeurs
Vanochtend organiseert Stichting Hebbes weer haar halfjaarlijkse kinderkleding- en speelgoedbeurs. Er is een heleboel leuke en mooie 2e hands najaars- en winterkleding te vinden voor alle leeftijden dus van baby’s tot tieners. Ook wordt er divers 2e hands (buiten)speelgoed te koop aanboden waaronder spelletjes, knuffels, puzzels, boeken, fietsen, DVD’s en games maar ook sportschoenen en kleding, verkleedspullen, ski- en carnavalskleding, schaatsen, etc. De beurs wordt van 09.00 uur tot 12.30 uur gehouden in sporthal Heuvelland aan de Ambachtsweg 8 in Groesbeek. De entree bedraagt €1,= en kinderen hebben gratis toegang. Stichting Hebbes steunt een vereniging, goed doel of stichting die zich inzet voor kinderen. Meer informatie kunt U vinden op Facebook (kledingbeurs hebbes Groesbeek).