Zo Zondag

We blikken vooruit op de activiteiten in de regio. Een concert, bingo, wandeltocht, excursie of cultuuruitstapje? We voorzien je van inspiratie. Natuurlijk afgewisseld met een prettige zondagochtend-muziekmix.

Presentatie: Berry Joosten

Agenda voor zaterdag 6 juli t/m zondag 7 juli:

1 t/m 15 juli – Expositie in het Witte Kerkje in Ubbergen
Van 1 tot en met 15 juli a.s. exposeren Carla Wellink en Bert Verburgh dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur hun kleurrijke kunstwerken in Het witte Kerkje. Dit kunstenaarsechtpaar dat momenteel woonachtig is in Sneek exposeert 3 keer per jaar in een ruimte die zij huren en zelf inrichten. Bert heeft zich gespecialiseerd in het maken van kleurrijke schilderijen met landschappen, water, schepen en mensen. Ook zullen er abstracte schilderijen van hem te zien zijn. Carla toont handgevormde beelden van keramiek : torens, dieren en mensfiguren. Kleurig geglazuurd. Ze bakt en glazuurt haar kunstwerken dan ook allemaal zelf. Naast het schilderen en het maken van keramiek geven beiden ook workshops. Bij deze expositie met zeer toegankelijke en betaalbare kunst zijn de kunstenaars zelf aanwezig. Het contact met de bezoekers wordt door hen als erg prettig ervaren.

2 t/m 7 juli Grote Markt Supercup Nijmegen
Van dinsdag 2 tot en met zondag 7 juli zal de vierde editie van de Grote Markt Nijmegen Supercup gehouden worden. Op de Grote Markt tegenover de Waagh zal een ware voetbalarena komen te staan. Diverse doelgroepen gaan de strijd aan om de felbegeerde cup. De organisatie heeft wederom een gevarieerd programma samen-gesteld. Mede daarom is het toernooi gegroeid naar zes speeldagen.Dit om meerdere doelgroepen deel te laten nemen aan het toernooi. Diverse teams in diverse klases zullen het tegen elkaar opnemen. Het toernooi zal op zondag 7 juli worden afgesloten met de Knotsenburg Cup. Carnavalsverenigingen, blaaskapellen en andere carnavalsvierders, stelen de show deze middag. Het evenement is vrij toegankelijk. Elke dag begint het programma om 14.00uur en eindigt het middagprogramma om 17.30uur. ’s Avonds vangt het programma om 19.00uur aan en duurt tot uiterlijk 23.00uur. Er is voldoende ruimte aanwezig om de wedstrijden, vanaf de tribunes te aanschouwen. Daarnaast is er de mogelijkheid om te genieten van een hapje of een drankje bij de naastgelegen horecagelegenheden. Meer informatie: www.supercup-nijmegen.nl.

6 juli – Avondtoernooi Minigolf De Lubert
De groesbeekse minigolfvereniging De Lubert, organiseert al jarenlang een Avondtoernooi. Dit jaar zal dat plaatsvinden op zaterdagavond 6 juli. Een evenement voor zowel verenigingsleden als niet-leden. Iedere deelnemer speelt 2 ronden verdeeld over de gehele avond. Meestal spelen de verschillende categorieën met elkaar, zodat de niet ervaren ingeschrevenen kunnen zien dat het spelen met wat professioneler materiaal het ineens heel anders wordt. Het "toernooi" start om 18.30 uur en zal naar verwachting rond 23.30 uur beëindigd worden. De gezelligheid op zo'n avond zal absoluut op de 1e plaats staan. Dat hebben de deelnemers van de afgelopen jaren ook zo ervaren. Wilt u graag een keer kennis maken en willen deelnemen, schrijft u zich dan ook in. Dat kan tot 3 juli bij wilbertvanhelmond@hotmail.com of telefonisch: 06-54684306. Inschrijving kost slechts 3,50 p.p. Op deze avond kan ieder ook meer informatie ontvangen over het lidmaatschap van de vereniging, of kom gerust een keer langs op de clubavond. Dat is elke maandagavond vanaf ca. 19.30 uur. Ook zal er een kraam staan, waar diverse belegde broodjes zijn te verkrijgen.

6 juli – Flobitour 2019
Ook dit jaar gaat de Flobitour van start. Dagprijzen en tussenstanden van de Flobitour zijn elke dag te zien op www.flobi.nl en te beluisteren in een van de programma’s van Omroep Berg en Dal. Zoals voorgaande jaren hopen we weer op een groot peloton aan deelnemers zodat het weer een spannende Flobitour wordt. Wil je meedoen? Geef je dan uiterlijk zaterdag 6 juli tot 13.00.u. op m.b.v. het inschrijfformulier op de website. Dit formulier kan niet digitaal worden ingeleverd, maar moet samen met 5,- inschrijfgeld naar Jan Kersten, Zonnebloemstraat 28 in Groesbeek. Meer informatie: Jan Kersten 024-3973612 of www.flobi.nl.

6 juli – Open Dag Stichting 2e hands Hulpmiddelen
Zaterdag 6 juli is er weer open huis bij de Groesbeekse stichting 2e hands zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 in kerkdorp De Horst. Iedereen kan er terecht tussen 10.00 en 14.00 uur om te kijken naar tweedehands rollators, douche krukjes, rolstoelen, toilet douchestoelen, toiletsteunen, scootmobielen, tilliften, etc. Voor een zeer redelijke prijs kan men in aanmerking komen voor bovenstaande en meerdere zorghulpmiddelen. Ook kan men telefonisch een afspraak maken via 06 42898537 of een mail sturen naar info@2ehands-zorghulpmiddelen.nl. Meer info staat op www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl. De opbrengst is geheel voor 'Fun' voor kinderen met een handicap. (aangepast paardrijden, speciaal spelmateriaal, speelweek en atletiek). Van 13 juli tot 19 augustus is de tweedehands zorghulpmiddelen wegens vakantie gesloten.

6 & 7 juli – Expositie Persingen
Drie kunstenaars exposeren 6 en 7 juli in het prachtig kerkje in Persingen. Zij nodigen u bij deze van harte uit om te komen kijken, onder het genot van een gratis kopje koffie of thee. Mirjam Evers schildert portretten in olieverf, Petra Koenen schildert portretten in acryl en Madeleine Corbey toont beelden uit steen en wel vooral “het totale vrouwelijk schoon”. Naast beeldhouwwerken toont Madeleine ook nieuwe paper-art werken en abstracte schilderijen. U bent welkom, 6 & 7 juli van 11.00.u. tot 17.00.u. Meer informatie: www.atelier-allegro.nl.

6 & 7 juli – Middeleeuws festival kasteel Doornenburg
Op 6 en 7 juli vindt het middeleeuwse familiefestival van Gelderland plaats bij Kasteel Doornenburg, de Slag om Doornenburg. Meer dan 300 ridders, Vikingen, handelaren en ambachtslieden verzamelen zich en bouwen hun eigen tweedaagse kampement in Doornenburg. Gedurende het weekend is er een afwisselend programma met kindertheater, muziek, workshops, een middeleeuwse markt en een grote veldslag. De hele dag kun je meedoen met activiteiten zoals boogschieten maar ook gevechtsdemonstraties bekijken of rondlopen in het kampement. Op de middeleeuwse markt ontmoet je handelaren en ambachten uit verschillende landen. Zo zie je hoe ze vroeger kleding maakten, kun je lekkernijen eten, zie je de smid aan het werk of koop je een harnas of een mooie jurk. De Vikingen zijn terug na de verloren veldslag van vorig jaar. Clans hebben zich verzameld en zijn vastberaden om Doornenburg te veroveren. De ridders gaan Doornenburg verdedigen, maar gaat het kasteel stand houden? Tijdens een spannend gevecht voor jong & oud kom je erachter. Dit jaar is er extra aandacht voor professioneel kindertheater. Met maar liefst vier verschillende voorstellingen. Tickets voor de Slag om Doornenburg zijn zowel online te koop als op de dag zelf aan de kassa. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen. De entree voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is €5 en vanaf 13 jaar is de entree €8. Het festival is te bezoeken op beide dagen tussen 10:00 en 17:00.

6,7 & 8 juli - Schuttersfeesten in Beek
Ondanks het ontbreken van kermisattracties vinden er toch grootse Schuttersfeesten plaats bij Schutterij BUB in Beek-Ubbergen. Het programma is als volgt: Zaterdag 6 juli vindt er van 12.00.u. tot 14.00.u. een kindermiddag plaats in de feesttent. Om 17.00.u. verzamelt de schutterij voor een rondgang door het dorp, waarna het nieuwe koningspaar wordt geinstalleerd. Aansluitend het Kroningsbal met de Triesto’s Zondag 7 juli verzamelt de schutterij om 13.00.u. voor een rondgang door het dorp waarbij het koningspaar wordt opgehaald. Om 14.15.u. barst een feest in Duitse stijl los met Wir sind Spitze & DJ Mike. Maandag 8 juli vanaf 11.00.u. is er fruhshoppen in de feesttent, bedoeld voor de senioren, maar ook niet-senioren zijn van harte welkom. Om 13.30.u. verzamelen de schutters weer voor een laatste rondgang met aansluitend een slotfeest met DJ Robert Pouwels. De entree in de schutterstent is alle dagen vrij !6 juli – Avondtoernooi Minigolf De Lubert

6 juli - De Groesbeekse minigolfvereniging De Lubert,
organiseert al jarenlang een Avondtoernooi. Dit jaar zal dat plaatsvinden op zaterdagavond 6 juli. Een evenement voor zowel verenigingsleden als niet-leden. Iedere deelnemer speelt 2 ronden verdeeld over de gehele avond. Meestal spelen de verschillende categorieën met elkaar, zodat de niet ervaren ingeschrevenen kunnen zien dat het spelen met wat professioneler materiaal het ineens heel anders wordt. Het "toernooi" start om 18.30 uur en zal naar verwachting rond 23.30 uur beëindigd worden. De gezelligheid op zo'n avond zal absoluut op de 1e plaats staan. Dat hebben de deelnemers van de afgelopen jaren ook zo ervaren. Wilt u graag een keer kennis maken en willen deelnemen, schrijft u zich dan ook in. Dat kan tot 3 juli bij wilbertvanhelmond@hotmail.com of telefonisch: 06-54684306. Inschrijving kost slechts 3,50 p.p. Op deze avond kan ieder ook meer informatie ontvangen over het lidmaatschap van de vereniging, of kom gerust een keer langs op de clubavond. Dat is elke maandagavond vanaf ca. 19.30 uur. Ook zal er een kraam staan, waar diverse belegde broodjes zijn te verkrijgen.

6 juli – Open Dag Stichting 2e hands Hulpmiddelen
Zaterdag 6 juli is er weer open huis bij de Groesbeekse stichting 2e hands zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 in kerkdorp De Horst. Iedereen kan er terecht tussen 10.00 en 14.00 uur om te kijken naar tweedehands rollators, douche krukjes, rolstoelen, toilet douchestoelen, toiletsteunen, scootmobielen, tilliften, etc. Voor een zeer redelijke prijs kan men in aanmerking komen voor bovenstaande en meerdere zorghulpmiddelen. Ook kan men telefonisch een afspraak maken via 06 42898537 of een mail sturen naar info@2ehands-zorghulpmiddelen.nl. Meer info staat op www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl. De opbrengst is geheel voor 'Fun' voor kinderen met een handicap. (aangepast paardrijden, speciaal spelmateriaal, speelweek en atletiek). Van 13 juli tot 19 augustus is de tweedehands zorghulpmiddelen wegens vakantie gesloten.

6 & 7 juli – Expositie Persingen
Drie kunstenaars exposeren 6 en 7 juli in het prachtig kerkje in Persingen. Zij nodigen u bij deze van harte uit om te komen kijken, onder het genot van een gratis kopje koffie of thee. Mirjam Evers schildert portretten in olieverf, Petra Koenen schildert portretten in acryl en Madeleine Corbey toont beelden uit steen en wel vooral “het totale vrouwelijk schoon”. Naast beeldhouwwerken toont Madeleine ook nieuwe paper-art werken en abstracte schilderijen. U bent welkom, 6 & 7 juli van 11.00.u. tot 17.00.u. Meer informatie: www.atelier-allegro.nl.

6 & 7 juli – Middeleeuws festival kasteel Doornenburg
Op 6 en 7 juli vindt het middeleeuwse familiefestival van Gelderland plaats bij Kasteel Doornenburg, de Slag om Doornenburg. Meer dan 300 ridders, Vikingen, handelaren en ambachtslieden verzamelen zich en bouwen hun eigen tweedaagse kampement in Doornenburg. Gedurende het weekend is er een afwisselend programma met kindertheater, muziek, workshops, een middeleeuwse markt en een grote veldslag. De hele dag kun je meedoen met activiteiten zoals boogschieten maar ook gevechtsdemonstraties bekijken of rondlopen in het kampement. Op de middeleeuwse markt ontmoet je handelaren en ambachten uit verschillende landen. Zo zie je hoe ze vroeger kleding maakten, kun je lekkernijen eten, zie je de smid aan het werk of koop je een harnas of een mooie jurk. De Vikingen zijn terug na de verloren veldslag van vorig jaar. Clans hebben zich verzameld en zijn vastberaden om Doornenburg te veroveren. De ridders gaan Doornenburg verdedigen, maar gaat het kasteel stand houden? Tijdens een spannend gevecht voor jong & oud kom je erachter. Dit jaar is er extra aandacht voor professioneel kindertheater. Met maar liefst vier verschillende voorstellingen. Tickets voor de Slag om Doornenburg zijn zowel online te koop als op de dag zelf aan de kassa. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen. De entree voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is €5 en vanaf 13 jaar is de entree €8. Het festival is te bezoeken op beide dagen tussen 10:00 en 17:00.

6, 7 & 8 juli - Schuttersfeesten in Beek
Ondanks het ontbreken van kermisattracties vinden er toch grootse Schuttersfeesten plaats bij Schutterij BUB in Beek-Ubbergen. Het programma is als volgt: Zaterdag 6 juli vindt er van 12.00.u. tot 14.00.u. een kindermiddag plaats in de feesttent. Om 17.00.u. verzamelt de schutterij voor een rondgang door het dorp, waarna het nieuwe koningspaar wordt geinstalleerd. Aansluitend het Kroningsbal met de Triesto’s Zondag 7 juli verzamelt de schutterij om 13.00.u. voor een rondgang door het dorp waarbij het koningspaar wordt opgehaald. Om 14.15.u. barst een feest in Duitse stijl los met Wir sind Spitze & DJ Mike. Maandag 8 juli vanaf 11.00.u. is er fruhshoppen in de feesttent, bedoeld voor de senioren, maar ook niet-senioren zijn van harte welkom. Om 13.30.u. verzamelen de schutters weer voor een laatste rondgang met aansluitend een slotfeest met DJ Robert Pouwels. De entree in de schutterstent is alle dagen vrij !

6 t/m 28 juli - Tuinvlindertelling
Het gaat slecht met onze vlinders. In Nederland vinden ze nog maar weinig bloeiende bloemen. Gelukkig hebben veel mensen bloemen in hun tuin. De Vlinderstichting wil graag weten hoeveel vlinders daar gebruik van maken en roept iedereen op tussen zaterdag 6 juli en 28 juli mee te tellen in de tuin. Dagvlinders reageren snel op het milieu en de klimaatverandering. Door vlinders te tellen, kun je dus meten hoe het met de natuur in je omgeving gaat. De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat ze beter beschermd kunnen worden. Iedereen die van vlinders houdt kan tijdens de tuinvlindertelling dus bijdragen aan die kennis. Iedereen kan zijn of haar waarnemingen van vlinders in de tuin direct doorgeven via de app Vlindermee of de website www.vlindermee.nl. Hulp nodig bij het herkennen van vlinders? Download dan de handige vlinderherkenningskaart. Of gebruik de app Vlindermee om vlinders te herkennen. Kijk voor alle informatie en tuintips op www.vlindermee.nl.

7 juli - Beleef de Millingerwaard in stilte
Op zondag 7 juli organiseert De Bastei in samenwerking met wilderniscafé De Waard van Kekerdom opnieuw een avontuurlijke struintocht door de Millingerwaard. De struintocht is een uitnodiging om jezelf te bevrijden, om los te komen van stress en drukte in je hoofd en af te wijken van gebaande paden. En je keert je aandacht om: in plaats van helemaal op te gaan in je gedachten terwijl je loopt, richt je je aandacht zo veel mogelijk naar buiten, naar alles wat er om je heen te beleven valt. In dit geval onder begeleiding van een ervaren struincoach, Ineke Schaper. De route gaat door ruige delen van de Millingerwaard, langs de Waalstranden of over de dijk. In stilte loop je met een groep, zoveel mogelijk in je eigen tempo, maar wel met aandacht voor elkaar. Doordat je stil bent kun je je openstellen voor alle kleuren, geluiden, geuren en sensaties van dat moment. Kortom, het belooft een unieke en avontuurlijke ervaring te worden. We verzamelen om 9.00 uur bij De Waard van Kekerdom, Weverstraat 94 in Kekerdom. De struintocht start uiterlijk om 9.15 uur en eindigt ongeveer om 12.00 uur. Zorg dat je op tijd bent en denk aan kleding en schoeisel die passen bij het karakter van de wandeling en de weersomstandigheden. Aanmelden: Vooraf via www.debastei.nl/struintocht. Deelname kost € 5,00, contant af te rekenen voor aanvang van de tocht.

7 juli – Omloop der Zevenheuvelen
Zondag 7 juli vindt alweer de derde editie van de Omloop der Zevenheuvelen plaats in Berg en Dal. Een uniek wielerevenement waarbij topsport en breedtesport harmonieus met elkaar verweven zijn. Wedstrijden voor recreanten, amateur-licentiehouders en elite/beloften in het kader van de Nederlandse Clubcompetitie, gecombineerd met een toertocht voor de bourgondische fietser. Allemaal samenkomend op één centraal punt waar het de hele dag gezellig is: het Village Départ. Met een nieuw wedstijdparcours van ruim 15 kilometer en 230 hoogtemeters per ronde, bestaande uit een mix van mooie brede wegen door prachtig landschap en steile klimmetjes tegen de stuwwal, biedt De Omloop der Zevenheuvelen een unieke wedstrijd voor de Nederlandse wielrenner. In samenwerking met een projectgroep van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen organiseert de Omloop der Zevenheuvelen een aantal side-events op de Van Randwijckweg in Beek, voor een breed publiek. Onder meer vinden een Kids Bergsprint, een wedstrijd bandje pompen, slowbiking en de ‘waterbakchallenge’ plaats. De horeca, een springkussen en de Tour de France op groot scherm maken de gezellige finishzone compleet. Meer informatie en het complete programma: www.omloopderzevenheuvelen.nl

7 juli – Maaidag Buurderij de Lage Hof Overasselt
Van rogge maaien op het veld, via malen in de molen, tot het bakken in de oven. De traditionele Maaidag van Buurderij De Lage Hof in Overasselt staat dit jaar in het teken van de ambachtelijk productie van brood. Op zondag 7 juli van 10.00 - 16.00 uur is de Buurderij de uitvalsbasis voor een fietsroute langs verschillende locaties die zelfstandig afgelegd kan worden. Op Kasteelsestraat 5 ligt een routebeschrijving voor je klaar. Als eerste wordt de molen Zeldenrust aangedaan. De molenaar leidt je rond en vertelt over de geschiedenis van deze Oud Hollandse molen en het molenaarsvak. Daarna kun je een bezoek brengen aan de imkerij op het erf van De Munnikhof, een boerderij met een rijke geschiedenis. De volgende stop is bij Staatsbosbeheer. Vrijwilligers van de Buurderij maaien daar rogge met oude landbouwmachines. Tenslotte kun je (met de routebeschrijving) bij de Buurderij gratis een lekker broodje ophalen. Heerlijk vers gebakken in ons ‘Bakhuus’. Op de Maaidag is ook een mooie expositie te bezichtigen van de Weefkring Nijmegen. Via een rode draad die door de boerderij heen slingert, kom je allerlei met de hand geweven doeken tegen, van theedoeken tot kunstwerken. Deze textiele werken geven een impressie van wat er allemaal mogelijk is met diverse garens. De toegang tot de Maaidag is gratis. Meer informatie: www.buurderijdelagehof.nl.

7 juli – Historisch Vervoer Millingen
Op de eerste zondag van juli staat Millingen aan de Rijn sinds jaar en dag in het teken van oldtimers, die uit geheel Nederland, Duitsland en België naar het Historisch Vervoer komen. Een toertocht van totaal 350 deelnemers zal op 7 juli starten om 10.00 uur vanaf een tweetal locaties. Het snelverkeer van restaurant De Fabriek in Heijen en de tractoren vanaf Harms Hoeve in Malden. Vanaf 11.00 uur zal in het centrum van Millingen aan de Rijn het dagprogramma van start gaan. In dit programma onder andere bijzondere voertuigen van allerlei aard, onderdelenmarkten en de grootste Meccano tentoonstelling van Nederland. Speciale aandacht wordt gevraagd voor de Dinky Toys-tentoonstelling in combinatie met Bluebird Collections in Hotel Millings Centrum. Unieke exemplaren van dit merk en meegebrachte Dinky's kunnen worden getaxeerd. Een soort Kunst en Kitsch, maar dan in Millingen. Lang niet meer gezien misschien, maar er is een zaal vol miniatuur treinen, een prachthobby komt dat zien. Technische Lego en miniatuur-zelfbouwtractoren maken dit item compleet. Het jubileum van de Scania V 8 vrachtautomotor zal op een van thematentoonstellingen gevierd worden. Na de middag wordt het parcours aangevuld met een promenade van voertuigen uit de toertocht. Ter gelegenheid van hun 110-jarig bestaan zal op veler verzoek Juliana Bicycle Team enkele optredens verzorgen. Net terug van hun mega-evenement Londen-Millingen aan de Rijn op een eenwieler zullen zij hun kunnen laten zien. Breng op zondag 7 juli eens een bezoek aan Millingen aan de Rijn en ervaar de passie waarmee de deelnemers hun hobby tonen. De entree is gratis. Meer informatie en het volledige programma: www.historischvervoer.nl.

7 juli – Messe van Schubert in Breedeweg
Op zondag 7 juli wordt in de parochiekerk van Sint Antonius Abt te Groesbeek Breedeweg om 09.30 uur de Deutsche Messe van Franz Schubert gezongen door het kerkkoor Horst-Sion-Breedeweg, samen met de Broederschap van de Sangers en dameskoor Con Amore uit Mook. Deze 3 koren staan allen onder leiding van dirigent Wil Wijers. De mis zal worden begeleid op het orgel door Ineke van der Lee. Pater Kees Bruin zal deze dienst voorgaan. Het thema is: Nur danken kann ich, mehr doch nicht. Iedereen is van harte welkom in de kerk van Breedeweg voor deze bijzondere viering.

7 juli - Open rondleiding Kasteel Wijchen
Zondag 7 juli geven vrijwilligers van Museum Kasteel Wijchen een open rondleiding door het kasteel van Wijchen. De rondleiding begint om 14.00 uur en voert door het kasteel, de voormalige woning van Emilia van Nassau en Don Emanuel van Portugal. Na een ontmoeting met Emilia ‘zelf’ wordt de rondleiding vervolgd met een bezoek aan de kasteelkelders. Per keer kunnen er maximaal 25 personen deelnemen. Aanmelden is niet nodig,maar vol is vol. Meer informatie en prijzen: www.museumwijchen.nl.

7 juli – Smartlappenfestival Grave
Op de eerste zondag in juli moet je in Grave zijn! Bij vele smartlappenkoren en liefhebbers van het levenslied staat deze zondag standaard op de kalender. Zondag 7 juli vindt de 19e editie van 'ons' smartlappenfestival plaats op het festivalterrein Bekaf en natuurlijk in het historische centrum van Grave. Het programma is rond; 32 koren komen met plezier optreden en ook de grote muzikale finale in de feesttent op Bekaf is iets om nu al naar uit te kijken. De band Blow the Base uit Overasselt heeft de afgelopen jaren al laten zien dat ze zonder moeite het dak eraf blazen en binnen de kortste keren alle voetjes van de vloer krijgen. Ook dit jaar zijn ze weer van de partij. Nieuw is het optreden van feestzanger John Brouwer. De officiële opening van het festival door de burgemeester is om 12:00 uur in de feesttent, vanaf 13:00 uur treden de koren op door het gehele centrum en om 17:00 uur start de grote finale in de feesttent. Meer informatie: www.smartlappenfestivalgrave.nl.

7 juli - Seniorenlunch
Zondag 7 juli organiseert men in de Mallemolen in Groesbeek weer een gezellige seniorenlunch. Het betreft een twee uur durend gezellig samenzijn voor senioren met muziek van Hemmie Hermsen. De lunch bestaat uit een gevarieerd warm buffet met heerlijke gerechten. Deelnemers kunnen zich telefonisch (tussen 09.00 en 12.00 uur) aanmelden via 024-3976360 tot uiterlijk vrijdag 5 juli 12.00 uur. De kosten voor de lunch bedragen € 12,50 incl. één consumptie naar keuze. De sfeervolle lunch begint om 12.00 uur en iedereen is van harte welkom.

7 juli - Kolpingmars
Voor de 49ste keer wordt de Kolpingmars georganiseerd door WSV Kolping. Al jaren zet een aantal enthousiastelingen zich in om deze wandelmars, met afstanden van 5 tot 50 km, te organiseren. Op zondag 7 juli staan voor dag en dauw een tiental medewerkers van WSV Kolping klaar in het Kolpinghuis in Nijmegen. Zij zitten vanaf 6.30 uur klaar om de deelnemers in te schrijven, waarna er om 7.00 gestart mag worden op de lange afstanden van de Kolpingmars. De opbrengst van de Kolpingmars gaat altijd naar het goede doel. Wij steunen hiermee “De Winkelsteegh” ter ondersteuning van de activiteiten daar. De Kolpingmars loopt door de gemeentes Nijmegen, Beuningen, Wijchen en een heel klein stukje door Druten. Meer info: www.wsv-kolping.nl.