Gemeenteraadsverkiezing 2018

In 49 van de 53 Gelderse gemeenten wordt op 21 maart een nieuwe gemeenteraad gekozen. In de voorafgaande weken zal Omroep Berg en Dal via de radio en tv kanalen daar uitgebreid aandacht aan besteden. In de weken ervoor zullen er op de radio in verschillende programma's interviews met politici te horen zijn. Ruim een week voor de stemdag komen door middel van een aantal extra locatie uitzendingen op radio en tv de politici uitgebreid aan het woord. Ook zullen er in de reclameblokken rondom het nieuws reclamespots van de politieke partijen te horen zijn.

Samenwerking Omroep Gelderland
Samen met de lokale omroepen wil Omroep Gelderland zorgen voor een goede nieuwsvoorziening zodat alle inwoners 21 maart goed ge√Įnformeerd hun stem kunnen uitbrengen. Daarvoor lanceert Omroep Gelderland de website www.GldStemt.nl. Op deze website komt per gemeente een pagina met verkiezingsnieuws, filmpjes en reportages. Het nieuws op die site wordt gemaakt door de lokale omroepen en Omroep Gelderland.

De bus
Samen met de lokale omroepen organiseert Omroep Gelderland een verkiezingskaravaan. Een bus, die omgebouwd wordt tot radio en tv-studio, gaat vanaf 6 februari dwars door de provincie rijden en alle gemeenten bezoeken. In onderstaand overzicht is te lezen dat deze bus op 15 maart in de gemeente Berg en Dal zal zijn.

Extra uitzendingen Omroep Berg en Dal
Hieronder volgt een overzicht van de extra live uitzendingen op radio en tv en de programma's waarin de politici geinterviewd zullen worden.


Interviews

In de radio programma's Zo Zondag, Dorpsplein, de Muzikale mixer en het actualiteitenprogramma Focus, zullen vanaf 25 februari geregeld opgenomen interviews met politici te horen zijn in de vorm van korte gespreksblokjes. Daarin kan worden ingegaan op de partijprogramma's, de achtergronden en de beweegredenen. In het programma Focus zullen steeds twee partijleden te horen zijn.
Ga voor meer informatie en over de interviews naar de pagina met interviews.

Tijdstippen

  • Zondagen tussen 10 en 13 uur, programma "Zo-Zondag"
  • Werkdagen tussen 10 en 12 uur, in de "Muzikale Mixer"
  • Dinsdagen tussen 18 en 19 uur, programma "Focus"
  • Donderdagen tussen 18 en 19 uur, programma "Focus"
  • Daarnaast nog in de herhalingen van de "Focus" uitzendingen.

Debat in Beek

Een debat met vertegenwoordigers van alle 11 partijen in Beek, uitgezonden op radio en TV. Voor meer informatie over dit debat klik op de pagina debat in Beek.

Praktische informatie

Datum: 11 maart 2018
Waar: Beek, zaal Sous Les Eglises
Tijd: 11.00 tot 13.00 uur

Bus in Millingen

In samenwerking met Omroep Gelderland wordt er een live uitzending gemaakt op radio en TV vanuit het centrum van Millingen a/d Rijn. Hiervoor stelt Omroep Gelderland een mobiele radio en TV studio ter beschikkingen in een bus.De bus wordt op een centraal punt geparkeerd, ergens in de buurt van de studio in Millingen. Publiek is van harte uitgenodigd om de uitzending bij te wonen. Kik voor meer informatie op de pagina Bus in Millingen.

Praktische informatie

Datum: 15 maart 2018
Waar: Millingen a/d Rijn, centrum
Tijd: 10:00 uur - 11:30 uurTe gast de politieke partijen: PolderBreed, PvdA, GJS, VVD en Voor Berg en Dal.


Bus in Groesbeek

In samenwerking met Omroep Gelderland wordt er een live uitzending gemaakt op radio en TV vanuit het centrum van Groesbeek. Hierbij maken we voor de tweede keer gebruik van de mobiele studio in een bus die Omroep Gelderland ter beschikking stelt. De bus wordt geparkeerd bij het gemeentehuis. Publiek is van harte uitgenodigd om de uitzending bij te wonen. Kik voor meer informatie op de pagina Bus in Groesbeek.

Praktische informatie

Datum: 15 maart 2018
Waar:Groesbeek, bij het gemeentehuis
Tijd: 14:00 uur - 15:30 uur


Te gast de politieke partijen: SG, VOLG, GVP, D66, CDA en Groen Links


Debat Gemeentehuis

Dagblad "De Gelderander" organiseert een debat met alle 11 partijen in het gemeentehuis in Groesbeek. De omroep zal daar in een live uitzending op radio en TV verslag van doen. Klik voor meer informatie op Debat Gemeentehuis.

Praktische informatie

Datum: 14 maart 2018
Waar: Gemeentehuis Groesbeek


Organisatie: Dagblad De Gelderlander
Tijd: 19:30 uur


Uitslagenavond

In een groots opgezette uitslagenavond in samenwerking met de gemeente Berg en Dal worden de uitslagen gepresenteerd in een live uitzending op radio en tv. Publiek is van harte welkom. Klik voor meer informatie op de rode link: uitslagenavond.

Praktische informatie

Datum: 21 maart 2018
Waar: Cultureel Centrum De Mallemolen, theaterzaal - Groesbeek
Tijd: vanaf 21.00 uur